Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

A Sliders Magyarországon

 

A Sliders magyarországi útja 1997-ben kezdődött, pontosabban október 10-én, amikor is az RTL Klub műsorra tűzte. Az akkor még "bébinek" számító csatorna (1997. október 8-án indult) első sorozatai között mutatta be a sci-fit, s a premier utáni jó nézettségi adatok alapján tovább folytatta a sorozatot. Egészen a negyedik évadig adta le az RTL Klub, mert ezután beérte az amerikai premiert 1999 körül. Azonban az ötödik évadot már nem vette meg a csatorna, le sem szinkronizálták, s négy szezon után le is került a képernyőről.

Egészen 2003-ig kellett várni, míg a Sliders újra látható volt a televízióban. A TV2 csatorna vásárolta meg (2003. október 18-án volt a premier), s az elejétől kezdve egészen a negyedik évadig eljutott az RTL szinkronjával. A negyedik évad első négy epizódját valamilyen okból újraszinkronizáltatta a TV2, s ezt adta le a tévében is. Miután a negyedik évad lement, nem tétovázva leszinkronizáltatta az ötödik évadot is, s szerencsére csúszás nélkül folytatta a csatorna egészen a sorozat végéig. Az első vetítés szombat délután volt, ami elég jó időpont azoknak, akik meg szerették volna nézni. Az utolsó rész után a csatorna ismételte a sorozatot, de ekkor már új időpontban, vasárnap délelőtt adta. Igaz néhány horroros epizód kimaradt a harmadik évadból, ami az ORTT-nél biztos kicsapta volna a biztosítékot.

Nem sokat kellett várni, hogy egyszerre három csatornán is sugározzák a Sliders-t, ugyanis az AXN is megvette a sugárzást, s a társcsatornájával, az AXN Sci-fi-jal együtt háromszoros élvezetet kaptunk. A gyorsan lecsengett élvezet után sajnos sokáig ismét nem adták a sorozatot. Azonban 2008-ban a TV6 nevű csatorna elkezdte a sugározni, s néhány gyors ismétlés után ismét elhallgatott a tévés Sliders. 2010 újabb fordulópont, mert a TV2 újra elkezdte a sorozatot, igaz az egyik "leg nem nézettebb" időpontban vasárnap 11 és 12 óra környékén, de legalább látható volt. Később már szombatonként is vetítették, de közben hétköznap éjjelente az ötödik évadot is adták, ami egy kicsit megzavarta a sorrendet. A TV2 éjjeli szokásos sorozat ismétlésének áldozatául esett a Sliders is, ami csak azért kellett, hogy éjjel is lehessen mit adni a tv-ben (ezt más sorozatoknál is eljátszották). 2011. szeptemberéig adta a tv csatorna az epizódokat, s valahol az ötödik évad közepét megszakítva (mert a további részeket adta éjjel) ismét "elcsendesült" a Sliders TV adása.

Magyar szinkron:

1997-ben az RTL Klub leszinkronizáltatta a sorozat első négy évadát. Akkor az RTL Klub megbízásából a Szinkron Systems készítette. A szinkronrendező, Kovács Zsolt, szép munkát végzett, hiszen a magyar szófordulatokon keresztül a poénokon át szinte minden jól sikerült. A szinkron hangok sem voltak utolsók. Quinn kapta Selmeczi Roland hangját, aki sajnos már nincs köztünk, Wade Kisfalvi Krisztina hangját, Rembrandt Kálid Artúr hangját, s a professzorét pedig Kocsis György kölcsönözte, aki szintén már elhunyt. Később csatlakozott Maggie, Orosz Helgával, s Colin Bozsó Péterrel.
2004-2005-ben azonban a TV2 csinált némi változtatást. A negyedik évad első négy részét újra szinkronizáltatta, s más címeket is adott nekik. Az okot egyelőre nem tudni még. Azonban az ötödik évadot, s a negyedik évad első négy részét, már nem a Szinkron Systems, hanem a Masterfilm Digital készítette. Rembrandt és Maggie hangja szerencsére maradt, s két új hang jelent meg: Crespo Rodrigo és Balázs Ági. Mallory kapta Crespo hangját, s Diana pedig Ági hangját. A szinkronrendező pedig Faragó József volt, aki szinkron színészként is ismeretes.

 

 

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP