Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

A történet

 

Akik esetleg nem ismerik a sorozatot, azok számára lesz jó a következő néhány bekezdés. Ez csak egy rövid ismertetője a sorozatnak, a részletesebb leírást az Epizódok oldalon olvashatod.

A sorozat ott kezdődik, hogy Quinn Mallory, fizika szakos hallgató kutatásokat végez a dimenziók közötti átjáró létrehozásában a saját pincéjében berendezett laborjában San Franciscóban. Egy nap rájön, hogyan lehet egy "lyukat" képezni, ami valójában egy átjáró/féreglyuk, ami a mi világunkból indul, s egy másik világba érkezik. Ezen a kapun keresztül "csúszunk" le, innen a csúszás kifejezés. Első kísérletét saját magán végzi el, de azt hiszi, hogy nem sikerült, s csak később jön rá, hogy tényleg megcsinálta az utazást. Elmeséli barátainak: Maximilian Arturo professzorának és Wade munkatársának (akivel egy számítógépes szaküzletben dolgozik együtt). Mindannyian izgatottak lesznek a felfedezéstől, s szeretnék kipróbálni ők is. Wade kalandozna azon nyomban, de a professzor először még tanulmányozná a "lyukat", de végül belemegy, hogy hárman együtt kipróbálják a felfedezést. Quinn először magán próbálta ki az átjárót, de mivel most hárman "csúsznak", ezért megnöveli az átjáró méretét, ami annyira nagy lesz, hogy nem fér el Quinn pincéjében (legalábbis ez a legvalószínűbb magyarázat), s kimegy az átjáró a házból az úttestre. A mit sem sejtő Rembrandt Brown énekes éppen az autójával furikázik ott, amikor hirtelen őt és az autóját is beszippantja az átjáró. Rembrandt régen a Spinning Tops nevű együttes frontembere volt, de miután kivált belőlük visszaesett népszerűsége. Azonban éppen azon a napon akart visszatérni a rivaldafénybe, amikor Quinnék elindultak, de Remmy útközben "beleszaladt" az átjáróba, így ő is elcsúszott az új világba.

Az új világ egy olyan világ, ahol jégkorszak volt, s a négy tagú csapat nagyon megijed vajon túlélik e azt a néhány órát, amit ott töltenek. Szeretnének hamarabb hazajutni, de Quinn nem szeretné ha az idő lejárta előtt megnyitná az átjárót, mert annak beláthatatlan következményei lennének. Végül mégis megnyitja, de sajnos nem haza, hanem egy másik világba csúsznak. Mivel idő előtt nyitotta meg az átjárót törlődtek az otthoni koordináták, így nem jutottak haza. A cél tehát az, hogy hazajussanak.

Az első évad arról szól, hogy Quinn felfedezi a dimenzióutazást, s barátaival együtt kalandoznak a különféle világegyetemek között. Szeretnének hazajutni, de az otthoni koordináták törlődtek egy baleset folytán. A cél, hogy hazajussanak, de közben különfélébbnél különfélébb világokban járnak. A slidereknek meg kell tanulniuk, hogy a különböző Földeken semmi sem az, aminek először látszik, mert sokszor ez vezeti őket a bajba. Az évad végén Quinn lőtt sérülést kap, s nem tudni vajon túléli e vagy sem.

Ha a történet folytatására vagy kíváncsi látogass el az "Epizódok" oldalra!

 

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP