Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

 

Évad ismertető:

A második évadban sikerül Quinnek felépülnie az előző világban elszenvedett lőtt sérülésből, de több olyan világban járnak, ami alapjaiban rendítik meg a sliderek hitét. A legérdekesebb epizód "Az invázió" című rész, amiben egy olyan világba kerülnek, amit egy kromagg invázió igázott le. A kromaggok egy másik világ emberszabású élőlényei, akik szintén felfedezték a csúszást, s most az összes világot el akarják foglalni. Sikerül tőlük megszökni, de kérdés vajon mikor botlanak beléjük újra.

Szereplők:

Quinn Mallory (Jerry O'Connell) - egyetemista, a párhuzamos világok közti csúszás feltalálója
Wade Welles (Sabrina Lloyd) - Quinn legjobb barátja
Maximillian P. Arturo professzor (John Rhys-Davies) - Quinn tanára
Rembrandt  Brown (Cleavant Derricks) - visszatérő énekes

Epizódok:

Száma: 13 db. epizód

 

02-01
Irány a misztikum | Into the mystic
Epizód leírás:

Quinn lőtt sebbel ugyan, de átcsúszik a másik világba és rögtön rosszul is lesz. A többiek orvoshoz viszik, de kiderül, hogy ebben a világban a mágia és a varázslás nagy hatalom. Egy orvos megvizsgálja, de semmit nem csinál és cserébe 266 dollárt kér. Azon nyomban megszöknek, de ezzel még nincs vége. Kiderül, hogy van egy varázsló tud egyik világból a másikba csúszni és a sliderek meg akarják keresni őt a hazajutás érdekében. A varázsló segít nekik, de cserébe el kell lopni egy fontos iratot a másik orvostól, aki először megvizsgálta Quinnt és aki fejvadászokat küldött rájuk, mert nem fizettek. Sikerül ellopni és bemutatni a varázslónak, de kiderül, hogy a varázsló nem is varázsló hanem Quinn alteregója és megnézi, hogy mit tehet az időzítővel. Nagy a valószínűség, hogy létezik egy olyan pont amikor pont eltalálják a hazavezető utat. Quinnék elbúcsúznak tőle és elcsúsznak. Sikerül hazajutniuk, de kevés az idő, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy valóban otthon vannak ezért tovább csúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Mikor Aruro és Wade várakoznak a rendelőben a képeket nézegetve látszik közöttük a mikrofon feje.
> Quinn anyukáját nem az eddigi Linda Henning játszotta ebben az évadban, hanem Deanne Henry. Az "Irány a misztikum" és a "Csúszás okozta tünetek" című epizódban játszott.

 

02-02
A szerelem istenei | Love Gods
Epizód leírás:

Hőseink egy olyan világba érkeznek, ahol egy vírus következtében csaknem az összes férfi kipusztult. A fiúkat elkapja az UNH (Újra Népesítési Hivatal) és arra kényszeríti őket, hogy gyereket nemzenek. Szökési tervet eszelnek ki egy másik ember segítségével, akinek a "külvilágban" segít a barátnője. Sikerül az akció és a fiúk felveszik a kapcsolatot Wade-val. Eközben Wade-t követi az UNH egészen addig amíg nem találkoznak egymással. Elfogják Arturot és Quinn is megszökik. Quinn-nek egy nő segít, de cserébe meg kell tennie egy szívességet. Wade és Remmy cserével kiszabadítják Arturo-t és Quinnel azt beszélték meg, hogy a Lincoln szobornál találkoznak. Sikerül elcsúszniuk.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-03
Gillian és a szellemek | Gillian of the spirits
Epizód leírás:

Utazóink egy viharos világon keresztül csúsznak egy olyan világba, ahol a modern technika tiltott dolog. Ezzel még nem is lenne semmi baj, de a viharban egy villám belecsap az átjáróba, épp akkor amikor Quinn ugrik bele. Ez "szellemmé" tette őt és nem tud kommunikálni a többiekkel. Egy lány Gillian látja a szellemeket és Quinn segítséget kér tőle. Segít neki, bár nem szívesen ugyanis már így is bolondnak tarják. Úgy tűnik Quinn a villámcsapás miatt valahogy a két világ (a valódi és egy asztrális világ) között rekedt. A többiek Quinn e világi alteregójának házába mennek, hogy hátha van műszer, ami segít a problémájukon, mert nemcsak Quinn "szellemmé" válása a legnagyobb gond hanem az is, hogy az időzítő meghibásodott. Ebben a világban Quinn meghalt és az apja egyedül él. Segítséget kérnek tőle, aki meg is adja, csakhogy pont a technika ellenes cégnek dolgozik és elkobozza az időzítőt. Sikerül visszaszerezni, de segítséget kérnek Quinntől, hogy mit is tegyenek pontosan. A csúszás sikeres, de Quinn nélkül. Pár perc múlva, Quinnnek is megnyílik az asztrál síkban az átjárója így ő is sikeresen átcsúszik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Mi ad arra okot, hogy az epizód végén Quinn átjárója piros...

 

02-04
A jó, a rossz és a kapzsi| The Good, the Bad and the Wealthy
Epizód leírás:

A sliderek egy olyan világba érkeznek, ahol San Francisco Texas állam. Quinn egy tőzsdei bisztróban lelő egy brókert és őrizetbe veszik. A bróker főnöke szemet huny a gyilkosságon és beveszi a vállalat vezetésébe. Kiderül, hogy nem is Quinn húzta meg a ravaszt, hanem a bisztró főnökasszonya. Volt rá indítéka, ugyanis évekkel ezelőtt a férjét lelőtték. Quinn rájön, hogy a tőzsde vállalat főnöke ezt eltitkolta, sőt szinte az egész város a tenyeréből eszik, még a rendőrség is. Erre rájön a főnök ezért tűzpárbajra keveri az egyik legjobb orvlövésszel. Quinnek el kell fogadnia a párbajt, ha akarja, ha nem. Quinn a párbaj közben le teszi a fegyvert így az ellenfele nem lövi le, de a vállalat főnöke mégis akarja a halálát, így fegyvert ragad. Szerencsére nem sikerül lelőnie és letartóztatják. Quinnék a tömeg szeme láttára csúsznak el.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Az elcsúszásnál mikor Quinn elbúcsúzik a fiútól felteszi neki a kalapot, de a szél leviszi. A következő pillanatban mikor Quinn elcsúszik látszik, hogy a srácon van a kalap.
> Feltűnően sokáig van nyitva az átjáró, holott elméletileg csak egy percig aktív.

 

02-05
El Sid | El Sid
Epizód leírás:

Egy olyan világból menekülnek Quinnék ahol éppen háború dúl. Egy férfi a szemük láttára akarja megverni barátnőjét, de Quinn közbelép. A lány, Michelle velük csúszik, de a barátja, Sid is követi őket. A következő világban San Francisco egész területe egy nagy börtön. Óriási földrengések várhatóak ezért a lakosságot kitelepítették és az ország összes rabját ide költöztették. Egy karperecet kell hordaniuk és ha valami zűrt csinálnak akkor jelez az őröknek. A karperec "barátság" alapon van programozva, tehát ha a barátod követ el valamit, te felelsz érte. Quinn Sidet kapja Sid egyből galibát okoz mikor egy bank automatát rabol ki. Egy L. J. nevű pasas segít nekik, de tőrbe csalja őket és letartóztatják az egész csapatot. A kijutást az jelentené, ha odaadnák az időzítőt, de ez nem lehetséges. Arturo becsapja a börtönőrt és megszerzi az időzítőt, de Sid fegyvert ragad rájuk. Michelle megállítja őt (lelövi) és sikerül elcsúszni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-06
Megismételt világ | Time Again And World
Epizód leírás:

Egy olyan világból indulnak az utazók el ahonnan a nők szakállt viselnek. Indulás előtt Wade egy gyilkosság szemtanúja lesz és a csúszás után kísérteties módon ugyanúgy lejátszódik. Wade odamegy az áldozathoz és a lelőtt férfi egy diszket ad a lánynak majd meghal. Wade kideríti, hogy mi van a diszken és azt is, hogy mire kell. A rendőrség ebben a világban szoknyát hord, amolyan egyenruha félének és Wade-ket kihallgatják a történtekről. Kiderül, hogy itt az FBI egyik vezére lett az elnök a hatvanas években és a rendőrök szabad kezet kaptak. A diszken pedig az amerikai emberi jogi alkotmány található és célja, hogy eljusson minden emberhez megfékezve az elnyomás hatalmát. Wade segít ebben, felkeresi azt az embert, aki tudja mit kezdjen a lemezzel. Közben majdnem elkapják a zsaruk, de sikerül megszökni. Végül az internetre felrakott alkotmány e-mailben mindenkihez eljut.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-07
In dino veritas | In Dino Veritas
Epizód leírás:

Ebben a világban mindenki egy hazugság "figyelő" nyakörvet hord és aki hazudik azt megrázza árammal, így lehet tudni, ki, mikor hazudik. Erről a világról csúsznak el utazóink egy olyan világra, ahol San Francisco egy dinoszaurusz rezervátum. Wade az egyik hüllő tojását széttrancsírozza véletlenül és az anya állat észreveszi. Menekülés közben Arturo elesik és kificamítja a lábát és elveszti az időzítőt. Quinn a keresésére indul míg a többiek találnak egy barlangot, ahol megbújhatnak. A barlangban meglepődve egy nőt találnak, aki a rezervátum egyik őre és hologram. Csodálkozva nézik a sliderek és segítséget kérnek tőle. A nő nem nagyon akar segíteni, azt hiszi, hogy orvvadászok. Quinn nem jelentkezik ezért Remmy a keresésére igyekszik, amikor megtalálja a dinoszaurusz. Visszamenekül a barlangba, de ott már eggyel többen vannak. Egy orvvadász is menedéket keresett és veszekedni kezd a hologrammal, de az adása zavarásával eltünteti. Wade-ék nem bíznak benne ezért a blokkolót ellopják tőle és visszahozzák a nőt. Wade nem tud várni, így Quinn segítségére indul, de nemcsak a dínó, hanem az orvvadász is utoléri. Quinn kimenti Wadet a hüllő karmai közül, de az orvvadászt megeszi az állat. A barlangba visszatérve a nő megjelenik jó hírekkel. azt mondja, hogy megtalálta az időzítőjüket és segít odavezetni, de el kell terelni az állat figyelmét. Ez lesz Wade feladata. Sikerül megtalálni az időzítőt és elcsúsznak. A következő világban épp egy ásatás folyik és Quinn véletlenül belelép az egyik dinoszaurusz csontba...

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Az "In Vino Veritas" latin kifejezés azt jelenti: Borban az igazság. Ha ezt átfordítjuk erre az epizódcímre, akkor ezt kapjuk: Dínóban az igazság.

 

02-08
Csúszás okozta tünetek | Post Traumatic Slide Syndrome
Epizód leírás:

Rembrandt egy pszichológusnál van és elmeséli a legutóbbi kalandját... Ebben a világban rájönnek az otthonuk hasonlóságára és úgy gondolják, hogy otthon vannak. Nagy az ünneplés, de megígérik egymásnak, hogy senkinek sem mondják el a dolgot. Mindenki keresi a maga útját: Wade kiadja naplóját melyben leírta, hogy hol jártak 18 hónapos útjuk során, Rembrandt visszatér karrierjéhez, Quinn újra élvezheti, hogy hazajutottak és Arturo a megállapodást megsértve elárulja a csúszás titkát. A többiek felháborodnak tettén, de ez még nem minden. Quinntől ellopják az időzítőt és Arturóra gyanakodnak. A professzor meghívja Wadet és Remmyt a "múzeumába", ahol kiderül, hogy szobrot állítanak neki amiért felfedezte a csúszást. Az egyik teremben meg is találják az időzítőt. Eközben Quinn rájön, hogy nem otthon vannak, egyes dolgokból. Wade is hamarosan rájön, mikor megpillantja az azúrkék Golden Gate hidat. A professzor ezt mind tudja, de felháborodik Quinnre és Wadere azzal a válasszal, hogy ennél már úgysem lesz jobb. Quinn és Wade megpróbálja visszalopni az időzítőt, de kiderül, hogy csak hamisítvány. Meggyőzik Rembrandtot és elmennek a professzor házához visszalopni az időzítőt. Megtalálják az "igazi" Arturot megkötözve a pincében. A mi Arturonk alteregója rájött, hogy mi történt, s tudta, ha a mi Arturonkat a pincéjében "bebörtönzi", akkor ő arathatja le a csúszásból származó pénzt és hírnevet. Quinnék is rájönnek a turpisságra, s kimentve Arturot, a másiktól visszaszerezve az időzítőt még éppen időben sikerül elcsúszni. ... Ezzel fejezi be Remmy a pszichológusnál a mesét, majd a csapat továbbcsúszik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-09
A megszállott | Obsession
Epizód leírás:

Ebben a világban Wade furcsa álmot álmodik, melyben korábbi életét éli újra szerelmével. A következő világban Wade egy "táltos paripán" ülő motorostól kap virágot és azt állítja, hogy ő a szerelme az álmából. Mindenki meglepődik, de kiderül, hogy itt a lakosság 10%-a pszichikai képességekkel rendelkezik. Derek Bond, Wade udvarlója is orákulum és meghívja a lányt egy vacsorára, ahol megkéri a kezét. Wade habozik, de nem mond nemet. Miután Derek megmutatja Wade gyerekkori szobáját a lánynak (kedvességből), Wade úgy értékeli, hogy belelátott a fejébe, amit nem szeret. El akar menni, de Derek nem engedi, mert akkor az orákulumi karrierjének vége. Szinte bezárja őt a szobájába. Eközben Remmy megismerkedik egy doktornővel, aki szintén orákulum és Rembrandt segítséget kér tőle, hogyan szabadítsák ki Wade-t. A terv az, hogy Wade-t egy méreggel kiütik, amellyel olyan lesz mintha meghalna. Quinn erről semmit sem tud és amikor megtudja azonnal Wade-hez megy. Ez azért kellett, hogy Derek ne lásson bele Quinn fejébe. Mentőautóval a város szélére viszik, ahol nyugodtan el tudnak csúszni, de Derek rájön és utánuk megy. Még éppen utoléri őket és nem is marasztalni akarja Wade-t hanem elbúcsúzni. A csúszás sikeres lesz.

Képek | hangfájl:

Érdekességek:

 

02-10
A maffia hálójában | Great Fellas
Epizód leírás:

A következő világban Quinnék egy esküvő kellős közepére érkeznek. Bár nem tudják, de két maffia család esküszik össze és a leleplezésére egy beépített ember, Mel Tormé próbálkozik. Azonban Remmy felismeri és tudtán kívül leleplezi. Ebben a világban Remmy FBI ügynök és meg akarja fékezni a maffia befolyást. A szállóban Remmyt lefizetik és Quinn segítséget kér Tormétól, hogy hogy szabaduljanak meg tőle. Később Mel a kocsijában felrobban. Arturo és Wade elmegy az FBI központjába, hogy segítsenek nekik. Adóvevőt helyeznek el rajtuk. Mikor elkapják Quinnéket az FBI tisztán hallja, hogy mi is folyik. A maffia lepaktált az új polgármesterjelölttel, így erősítik meg hatalmukat a város felett. Ezt akarja leleplezni a titkosszolgálat. Éppen ki akarják nyírni Wadet mikor beront az FBI és megfékezik. A letartóztatás után elbúcsúznak és sikerül a továbbjutás egy új világba.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
>Mel Tormé saját magát játszotta az epizódban, aki Tracy Tormé apja. Tracy Tormé a Sliders sorozat egyik készítője.

 

02-11
Fiatalok és könyörtelenek | The Young an the Relentless
Epizód leírás:

Az új világban a sliderek magánlaksértést követnek el. Az apartman medencéjében azonban egy halottat vesznek észre. Quinn kimenti, de hiába már halott. Látják, hogy Quinn alteregója az és felesége sietve rohan hozzá, aki nem más, mint Wade alteregója. Ebben a világban már 30 évesen be kell futni különben a nyugdíjas évek szörnyűek lesznek. Ezt tapasztalja meg Arturo és Rembrandt is amikor az egyik bárban kérnek alkoholt, ugyanis az a bár nem szolgál ki "öregeket". Verekedést szítanak, de elkapják őket és bíróság elé állítják őket. Eközben Quinn az alteregója életébe lép addig, amíg el nem mennek, csakhogy Wade alteregója ellopja az időzítőt, így kényszerítve Quinnt a szerep játékhoz. Kiderül, hogy Quinn egy nagyvállalat feje és az oktatást szabályozza holmi termék reklámok segítségével. Quinn-nek ez nem tetszik, de muszáj játszania. Végül segítséget kérnek Wade házának egyik alkalmazottjától, aki egy kis pénz fejébe segít is. Visszaszerzik az időzítőt és börtönbe zárják Wade alteregóját férje, az az Quinn alteregójának a meggyilkolásáért. Arturot és Rembrandtot sikeresen felmentik a vádak alól így biztonságban tovább csúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-12
Az invázió | Invasion
Epizód leírás:

Ebben a világban minden olyan kihaltnak tűnik. Kiderül, hogy ezt a világot egy kromagg nevű emberszerű lény uralja. Az időzítő megbolondul, de kiderül, hogy az egyik kromagg űrhajó miatt, mert ugyanazon a frekvencián működnek. Quinn nyom pár gombot az időzítőn amitől az űrhajó is megbolondul és lezuhan. Ezt a többi kromagg is észreveszi és azonnal az űrhajó segítségére sietnek. Még sikerül elszökniük a slidereknek, de a következő világban utolérik őket és elkapják. Egy a 113-as Földön létesített börtönben tartják fogva barátainkat és próbálják kifaggatni vajon hogyan tudnak ők is csúszni. Szerencsére nem sok sikert aratnak. Mary, aki a kromaggok fogja próbál szót érteni velük. Quinnn-el beszél először és segít nekik a szökésben. Mary ad egy kulcsot amivel a szökést véghez vihetik. Az utolsó pillanatban majdnem elkapják őket, de Mary feláldozza magát, így sikerül elcsúszni. Kiderül, hogy Mary nem halt meg, sőt tőrbe csalta Quinn-éket, mert az egyik slider-re egy nyomkövetőt raktak, amivel bárhol és bármikor megtalálhatják őket.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

02-13
A visszafordított idő | As Time goes By
Epizód leírás:

San Francisco, Új Spanyol Köztársasághoz tartozik és Quinnék munkát keresnek. Megállítja őket az 'Immigración" (emigráns ellenes) szervezet, de Quinn-nek sikerül megszökni. Találkozik gyermekkori szerelmével Daelin-nel és segít, hogy a barátait kiszabadítsa. Sikerül, és a csúszás is sikeres. A következő világban, Quinn újra felkeresi Daelint, hogy itt hátha lehet valami köztük. A próbálkozás sajnos sikertelen, de a csúszás után meglepetés várja barátainkat. A San Quentin börtönbe kerülnek, de nem úgy ahogy elcsúsztak hanem börtön ruhában és Wade nélkül, aki valószínűleg a női szárnyban van. A tárgyaláson észreveszik, hogy minden fordítva megy, még az óra lapja is fordított. Kiderül, hogy ez a világ a mi világunkkal ellentétes irányban halad. Quinnék így pár perc múlva el sem követve a gyilkosságot, amiért börtönbe kerültek egyszerűen kisétálnak a bíróságról. Kiderül, hogy egy Daelin nevű rendőrt gyilkoltak meg. Igen...., ez az a Daelin, akit Quinn ismer és persze, hogy a segítségére siet, mivel számukra a gyilkosság még most fog megtörténni. Quinnek sikerül megakadályozni a gyilkosságot, de ezzel megváltoztatta a jövőt. Még időben sikerül elcsúszni, de kitudja mi történt a világgal. A csúszás után minden helyreáll.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Kit Richards szerepében Charlie O'Connell-t láthatjuk, Jerry testvérét.

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP