Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

 

Évad ismertető:

A harmadik évadban kiderül, hogy a professzor halálos beteg, s nemsokára meghal, de sokáig titkolja a csapat előtt. Eközben egy olyan világba is eljutnak, ahol ismerik a csúszást, de még tökéletesíteni kell. Quinn segít nekik, ha közben a saját világuk koordinátáit megkeresheti. Azonban rájönnek, hogy ez a labor más világok erőforrásait lopná el, s a többi Földet a pusztulás szélére taszítaná. Quinn visszaszerezi a laborjukban hagyott időzítőt, de véletlenül kicseréli a labor spektrum stabilizátorát az övével. Ez a spektrum stabilizátor a helyet adja meg, ahova csúszik a csapat. Quinné csak San Franciscóig terjed, de ezé a világé egészen Los Angelesig. Ez azért gond, mert ha haza is jutnak, akkor figyelniük kell, s tudniuk azt is, hogy mi történt eddig a mi világunk Los Angelesével. Egy másik epizódban, az egyiptomi világban nem sikerül együtt maradni a csúszás végéig, ezért a csapat nem csúszik el, s ott maradnak. Azonban Quinn talál egy másik időzítőt, amit az egyik egyiptomi készített, s azzal mennek tovább.  Egy későbbi világban pedig pulzár halmaz közelít a Földhöz, ami egy távoli bolygó felrobbanásával képződött. Éppen érintené a Földet, kipusztítva az élővilágot, s még azelőtt jönne, hogy elcsúszhatnának barátaink. A sliderek ebben a világban kapcsolatba kerülnek a katonasággal, ahol elmondják honnan jöttek, s talán ha sikerülne egy új világot találni az itteniek számára, akkor néhány embert sikerülne megmenteni. A sliderek és a katonaság tudósa egy időzítőt fejleszt ki, amivel megkereshetik az ideális otthont. Maggie Beckett százados és Quinn felfedező útra megy, s sikerül közben Quinnék otthonát megtalálni. Később egy olyan világot is találnak, ami jó lesz a menekülésre. A katonaság ezredese, Rickman eközben titokban gyilkolja az embereket. Az öbölháborúban egy olyan betegséget kapott el, ami miatt időnkét a más emberek agyvelejéből kinyert lére van szüksége, vagyis tűvel kiszívja a tarkón keresztül, s beadja magának. Erre a sliderek rájönnek, s megtámadja Rickman őket, hogy nehogy kiderüljön a titka. Sajnos Arturot lelövi, s meghal, de a többieknek sikerül megmenekülnie. Az új világban Rickman megszerzi Maggiék időzítőjét, amiben az otthoni koordináták is benne vannak, s elcsúszik, hogy szabadon garázdálkodhasson. A megmaradt csapat Rickman után megy Arturo halálának bosszúja miatt és az otthoni koordináták miatt. Maggie, Rickman eddigi bűnei miatt a csapattal tart, hogy ő is megbosszulja azokat. Később sikerül elkapni, s az időzítőt megszerezni, de Rickman időzítőjével csak Rembrandt és Wade csúszik haza, Quinn és Maggie Quinn időzítőjével csúszik tovább, de ők sajnos nem haza jutnak.

Szereplők:

Quinn Mallory (Jerry O'Connell) - egyetemista, a párhuzamos világok közti csúszás feltalálója
Wade Welles (Sabrina Lloyd) - Quinn legjobb barátja
Maximillian P. Arturo professzor (John Rhys-Davies) - Quinn tanára
Rembrandt  Brown (Cleavant Derricks) - visszatérő énekes
Maggie Beckett százados (Kari Wuhrer) - a hadseregben szolgált

Epizódok:

Száma: 25 db. epizód

 

03-01
Irány a célvonal | Rules of the Game
Epizód leírás:

Rejtélyes módon utazóink nem a földön, hanem egy gépen landolnak. Hamar rájönnek, hogy ez csak egy szimuláció, ami bevezető abba a kalandba, amibe nem szívesen kerültek volna. Egy játék közepébe csöppennek, ahol az életben maradás a tét. Egy városon keresztül, teli csapdákkal kell átjutni a célvonalba, hogy megnyerd a játék fődíját, egy nagy halom pénzt, amivel bárhova eljuthatsz. A sliderek kénytelen kelletlen, de végig járják ezt az utat. Találkoznak robotokkal, robot kutyákkal furcsábbnál furcsább csapdákkal. Útközben Arturo egy lézernyaláb következtében egy időre elveszti a látását. Találnak egy menedéket, ahol megpihennek egy kicsit, de két robot megzavarja őket és ketté válnak: Quinn és Wade illetve Rembrandt és a professzor. Quinnék találkoznak egy lánnyal, akinek segítenek a nyerésben, miközben Remmy és Arturo robot pókokkal küzdenek meg. Végül sikerül összefutniuk, de a lány meghal. Quinn szavát adva segít a nyerésben neki és Arturo is kezdi visszanyerni a látását. Sikerül elcsúszni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-02
Megváltozott koordináták | Double Cross
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek utazóink, ahol a természetes energiák lassan elfogynak (kőolaj, földgáz, ...). Rembrandt egy gyönyörű lánnyal találkozik, aki nem mellesleg rajongója és meginvitálja a házába. Remmy egyből igent mond. Eközben egy sarki bódénál kaját próbálnak rendelni, de csak egy "geo vagdalt" nevezetű étel van, amit még sosem láttunk. Mindenki szörnyülködve megy tovább, de az ételárus szól a rendőrségnek, szokatlan viselkedésük miatt. Megpróbálnak menekülni, de nem sikerül. Kiderül, hogy ismerik őket és a csúszást is, ugyanis a "Prototronics" nevű vállalat épp a csúszásokkal foglalkozik. Logan, az egyik kutató elmeséli, hogy a professzor alteregója is itt dolgozott, de pár napja, még a csúszást nem tökéletesítve elcsúszott és valószínűleg meghalt. Logan megállapodást köt Quinn-nel, miszerint ha segít neki, hogy ne megégve térjenek vissza a tárgyak a csúszás után, Quinn megkeresheti az otthoni koordinátákat. Eközben Wade és Arturo kis kutatást végez a vállalat után és kiderül, hogy a cél: más világok energiáit ellopni. Erre rájön a vállalat egyik vezetője és Wade-t elrabolja, s az alteregója áll a helyére, hogy ne keltsenek gyanút. Arturo elmond mindent Quinn-nek, de a központba felejtették az időzítőt. Odarohanva, Logan megállítja őket azzal, hogy adják oda a discet, amelyen a titkos adatok vannak. Quinn tönkreteszi az egyik gépet, ha nem kapja vissza Wadet. A csere sikerül és a professzorral együtt megszöknek, a szállodába igyekezve. E mellett Remmy békésen iszogatja a koktélt, de megzavarja az, hogy a lány feleségül akar menni hozzá és az is, hogy az igazi férje is megjelenik. Így Remmy is szökésnek indul. A szállodában találkoznak és sikerül el csúszni, de Los Angelesbe nem San Franciscóba. Az ok egyszerű: véletlenül Quinn kicserélte Logan spektrum stabilizátorát, ami 400 mérföldes kőrben működik és így ebben a sugarú körben bárhová csúszhatnak ezután.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-03
Viharos tájakon | Electric Twister Acid Test
Epizód leírás:

A következő világban egy sivatagos helyre érkeznek hőseink. Nagy az elektromágnesesség, így az időzítő megbolondul és keresnek egy biztonságos helyet. Találnak is, de az ott lakók nem szívesen fogadják őket. A városka vezetője elkobozza az időzítőt, mert azt hiszi, hogy az okozza, hogy a mágneses forgószelek erre a területre jönnek, ami ez előtt biztonságos volt. Quinn-t, Rembrandt-ot és Arturo-t a sivatagba küldik, Wade-t pedig börtönbe zárják. A fiúknak segít egy ott élő csoport és a földalatti bunkerükbe viszik. Itt sok elektronikus műszer van, amivel talán szabályozni lehet a mágnesességet. Arturo ott marad, a többiek kiszabadítják Wade-t. Eközben Wade az életéért küzd, mert egy közeli tóba akarják belefullasztani, mint egy boszorkányt. Még időben sikerül a mentés és visszamennek a földalatti bunkerbe. Amíg ez tart, addig a professzor beállítja a műszereket, hogy sikerüljön a csúszás. Minden klappol, de a városka lakói felfedezik a bunkert és szabotálni próbálják a csúszást, de végül sikerül a távozás.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-04
Az őrangyal | The Guardian
Epizód leírás:

Arturo professzor megtudja, hogy rákos beteg és már nincs sok hátra az életéből. A csapatból egyelőre csak Quinn-nel osztja meg. A következő világban kb. 30 évvel mentünk vissza az időben, bár ez nem időutazás, csak a mi világunk 30 évvel ezelőtti eseményei ebben a világban most történnek meg. Lehangoló ez Quinn számára, ugyanis épp most temetik az apját. A kis Quinn szemében ugyanazt a fájdalmat látja, mint annak idején. Quinn felkeresi őket, hogy a srácot megnyugtassa. Bizalmat és segítséget ad neki. Eközben Arturo minden őrültséget kipróbál (pl. bandzsi dzsamping), hogy a megmaradt idejét pihenéssel és kikapcsolódással töltse. Persze Wade és Rembrandt semmit sem értenek a viselkedéséből. Quinn harcolni tanítja a kis Quinnt, hogy megtudja védeni magát a nagyobb és erősebb társaival szemben. Ezt azért csinálja, mert tudja, hogy egy nap baseball ütővel a kezében védekezik, és az egyik srác térdét négy felé törte vele és örökre lebénult azon a részen. Ezt akarja megakadályozni Quinn, hogy ne félelemből üssön. A többiek az elején nem nagyon értik, de később rájönnek. Sikerül az "akció" és minden gond nélkül távoznak a dimenzióból.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-05
Álommesterek | The Dream Masters
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek utazóink, ahol egy titkos szervezet manipulálja a lakosságot. Őket nevezik álommestereknek és céljuk, hogy az emberek álmaiba betörve megfélemlítsék őket. Wade is az álommesterek karmaiba kerül. Eleinte könnyebb, majd egyre súlyosabb sebeket ejtenek Wade-n. Quinn és Arturo felkeresnek egy orvosnőt, akinek a férje ezekkel foglalkozott és most a neje egy úgynevezett menedékhelyet létesített a föld alatt. Elviszik oda Wade-t és miközben az orvosnő próbálja életben tartani, addig a professzor és Quinn rábukkan a megoldásra. Az segíthet ezeknek az embereknek, ha az álmaikban győzik le őket. Wade egyre rosszabbul van, ezért a többiek Wade álmába behatolva segítenek neki. A lényeg, hogy ne higgyék el amit látnak, hiszen ez csak egy álom, így képesek kivédeni az álommesterek kínzásait. Sikerül az akció és Wade végre nyugodtan alhat a következő csúszásig. Az orvosnő férje is felébred, tehát végre van ellenszer.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-06
Harc a vízért | Desert Storm
Epizód leírás:

A következő világban egy sivatagos helyre érkeznek utazóink. Mindenki akár ölni is tudna egy pohár vízért. Létezik egy hely, ahol viszont vízesésekben folyik a víz. Egy lány segítséget akar kérni Wade-től gondolatátvitellel, mert el akarja egy férfi rabolni. Segítenek neki és visszaviszik ahonnan elhozták. Kiderül, hogy a lány, Devin, képes megérezni, hogy hol és mikor fog az eső esni. A férfi, Jeremy nem hagyja magát, de véletlenül Wade-t rabolja el ismét. A rablás után összebarátkoznak és Jeremy elmeséli Wade-nak, hogy ő is képes a vizet felkutatni és Devin az ő népéhez tartozik, csak régen Cutter (akinél most van) elrabolta. Most rajta a sor, hogy visszaszerezze. Wade elmondja a többieknek és segítségükkel Devin ismét (de már jó kezekben) elrabolják. Később Devin emlékezni kezd és minden kép összeáll neki. Mikor hazaérkeznek a rejtett helyre a sliderek csak ámulnak a temérdek mennyiségű víztől. Cutter megtalálja a rejtekhelyet, de sikerül egy varázslattal törölni a memóriáját így semmire sem fog emlékezni. A sliderek újult erővel csúsznak el.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Ken Steadman, aki Cutter-t játszotta nem sokkal az epizód befejezése után elhunyt. Az epizód végén neki állítottak emléket (In memory of).

 

03-07
Mallory lovag | Dragon Slide
Epizód leírás:

Senki sem hitte, de főleg Arturo professzor, hogy egy ember madárrá tud változni. Mégis ebben a világban egy nőt üldöz egy férfi, aki, miután Quinn-nék megzavarják, madárrá változik és elrepült. Kiderül, hogy itt minden olyan varázslat, amit csak a könyvekben lehet olvasni, megvalósult. Melinda, a lány, egy varázsló tanonca és megszökött tőle, ezért küldte segédjét, hogy hozza vissza. A sliderek a rendőrséghez viszik, akik épp visszavezetik a varázslóhoz, Gareth-hez. Megtudják, hogy Quinn mentette meg a lányt és ezen a világon a Mallory-k nagy varázslók. Gareth a testét "lopja" el varázslat útján, mert úgy hiszi, hogy ezzel halhatatlan lesz. Eközben Remmy találkozik egyik szerelmével, aki persze pszichiáter és Rembrandt szavait a régi szerelemről csak elmebajnak titulálja. Wade vesz egy szerelmi könyvet, amivel talán szerelemre csábíthatja Remmy rég elfeledett szerelmét, de a varázslat fordítva sül el és Wade-be lesz szerelmes. Alesha, a pszichiáter segíti a bájt megtörni. Arturo pedig Quinn-en segít nehogy Gareth örökre benne maradjon. Leszúrja egy tőrrel, Gareth kiszáll a testből mielőtt meghal, de Melindának sikerül meggyógyítania. Gareth sárkánnyá változva elrabolja Melindát és a rejtek helyére viszi. Quinnék követik őket és a híres Mallory karddal megölök Gareth-et. Így csúsznak tovább.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Charlie O'Connel, Jerry testvére játssza az egyik rendőrt.

 

03-08
A belső tűz | The Fire Within
Epizód leírás:

Szó szerint a pokolba csúsznak hőseink, de sikerül hamar elmenni onnan, csakhogy egy útitársat is visznek magukkal. Egy élő lángocska pattan Quinn ruhájára és úgy csúszik velük. Még időben leveszi ruháját, nehogy elégjen, bár még nem sejti, hogy mi volt az. Egy olajfinomítóban dolgoznak a pénzhiány miatt, amikor egy este Quinn megpillantja a szabályosan mozgó lángot. Nem hisz a szemének és mivel egy kicsit be is "csípett" az útra lép. Egy teherautó majdnem elüti, de a láng megvédi. Quinn és a professzor elfogják a lángot, hogy kísérletezzenek vagy akár beszélni is tudjanak vele. Eközben Wade összefut egy lánnyal, mert tüntet amiért nincs életbiztosítás. Wade segít neki úgy, hogy a számítógépen lévő titkos adatokat lemezre menti és odaadja neki. A főnök még időben elfogja és Rembrandttal együtt bezárja a finomítóba miközben az kigyulladt. Quinn és Arturo a segítségükre siet, de előtte sikerül kommunikálni a lánggal és közli velük, hogy haza akar menni. Wade és Remmy majdnem bent ég a tűzben, de sikerül kimenteni. Wade odaadja a lánynak a lemezt, a láng pedig velük utazik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-09
A trónörökös szülőatyja | The Prince of Slides
Epizód leírás:

Rembrandt egy egyszerű vérátömlesztésből sikerült "szülőnővé" válnia. Ebben a világban a terhességet a férfiak is viselik és Remmy családja a negyedik a trónöröklési listán. Így Remmy nem csak egyszerűen egy babát, hanem egy trónörökös babát is fog szülni. A többiek azt mondják, hogy Rembrandt személyes emberei így ők is jöhetnek a palotába, ahol várják a nagy pillanatot. A szülési idő az áthelyezés után a férfiaknál felgyorsul, így akár egy-két nap múlva megszülheti Rembradnt a picit. Lady Mary és a testőrök vigyáznak folyamatosan rá. Quinn és Wade megkeresik az itteni Remmyt, hogy rendezzék a gondokat, eközben Remmy és Arturo mesélik el, hogy összekeverték a két embert. Kiderül egy titkos levélből, hogy Lady Mary fia, aki a testőrök vezetője trónörökös és az első négyet Mary meg akarja ölni. A következő épp Rembrandt lett volna. Egy nyaralóba mennek, amit aztán felgyújtanak, de sikerül kimenekülni. Talán a füst, talán az izgalom miatt, de a szülés elindul és Arturo professzor a nagy szülési tudományával világra hozza a picit. A szülés után Remmy fájó szívvel ugyan, de átadja a trónörököst. A következő világban az embereknek szárnyuk van...

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-10
A guillotine árnyékában | Dead Man Sliding
Epizód leírás:

Egy olyan világba landolnak barátaink, ahol kevés a bűnözés és mindenki félelem nélkül él. Ennek oka egy show műsor, ahol rögtön ítélő bíróság van, szavazással döntenek és még pénzt is hoz a "konyhára". Quinnt elfogják és ebbe a műsorba küldik, mert az alteregója bűntettet követett el. Arturo professzor ügyvédként segít Quinnek, de hasztalan. a nézőket csak a szórakozás érdekli. Ezután megkeresik Quinn alteregóját és Quinn elfogója, Taryn Miller segítségével elkapják. Kiderül, hogy Quinn alteregója se hajtotta végre a bűntettet. Wade belép a játék központi számítógépébe és találnak egy videót, ahol az igazi bűntett látható. A műsor főnöke az igazi bűnös, csak a fejét kicserélték Quinn fejére. Már a guillotine általi halálra készül Quinn mikor a többiek megszöktetik. Az utolsó percekben sikerül a szökés és a csúszás is.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-11
Csúcstechnika | State of the A.R.T.
Epizód leírás:

A következő világban szinte csak robot emberek élnek. Quinn-ék megismerkednek kettőjükkel, Deric-kel és Erica-val. Az "Apa" elől menekültek, aki tulajdonképpen a teremtőjük. Itt az történt, hogy a gépeket azért tervezték, hogy segítsék az emberek munkáit, de a meghibásodások miatt ki akarták irtani őket. A robotok ezt nem hagyták, fellázadtak és a teremtőjükön kívül mást nem hagytak életben. Quinnt és Rembrandot egy razzia során elfogják és az "Apához" viszik. Dr. James Aldohn, az "Apa", szívélyes fogadtatást ad Quinnék-nek. Később kiderül, hogy foglyok és az agyukat akarja lemásolni, mert már csak ezt az egyet nem sikerült áthelyezni a robotokba. Quinnt szemeli ki elsőként, az okossága miatt. Próbálnak megszökni, de hiába. A professzorék pedig épp befele szöknek, hogy kiszabadítsák Quinn-éket. A szöktetés nem sikerül és Quinn hamar az "agy áthelyező" szobában találja magát. A többiek kiszabadulnak, felkarolják Quinnt és újra megszöknek, de ismét sikertelenül. Egy tűzpárbajba keverednek, ahol Dr. Aldohn súlyos sebet kap. Kiderül, hogy ő is gép, tehát az agyáthelyezési kísérlete bevált, csak azt felejtette el, hogy sikerült. Teljesen leáll, de a gépek nem élesztik újra és Quinn-éket hagyják távozni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-12
Kellemes kapzsi ünnepeket | Seasons Greadings
Epizód leírás:

Ebbe a világba is eljött a karácsony, ahová hőseink csúsznak. Egy fellegekben lévő óriás bevásárló központban keresnek munkát, mert úgy hiszik, hogy az elveszett baba anyja itt dolgozik. Igen, egy baba anyukáját keresik, mert egy templomban hagyta a sliderek-nél "megőrzésre" míg ő megszökik onnan. Kiderül, hogy ebben a világban mindenki oda és vissza van a plázáért és szinte mást sem csinálnak csak vásárolnak. El sem hagyják a plázát, mert már ott laknak, erre a célra kialakított lakásokban. Megtalálják az anyukát, de nem akarja visszavenni gyermekét anyagi okok miatt. Wade felfedezi, hogy a központ főnöke az apja és testvére alteregója. Egyből elérzékenyül, de nem hagyja, hogy rájöjjenek. Végül kiderül az igazság, az apja fedezi fel a hasonlóságot Wade és anyja között. Wade elmeséli nekik miként történhetett ez a hasonlóság. Quinn-ék viszont rájönnek, hogy a reklámokban tudatalatti üzenetek vannak, amivel rákényszerítik az embereket a vásárlásra. Ezt a másod igazgató csinálja, akit hamar el is kapnak. A baba anyukája végül úgy dönt, hogy mégis felneveli a picit. Egy családi estét rendeznek a Welles házban, ahol sokat mesélnek egymásnak, majd tovább csúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-13
A hasfelmetsző | Murder Most Foul
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek utazóink, ahol szinte csak üzletemberek vannak és eléggé feltűnő a furcsa viselkedés. A professzor összetűzésbe kerül egy emberrel és a biztonságiak egyből elfogják őt, mint összeomlott embert és elviszik egy rehabilitációs központba. A többiek utána mennek kihozni onnan, de sikertelenül. A doktorok úgy gondolják, hogy Arturo elméje összeomlott, ezért viselkedett (ők szerintük) furcsán. Hipnotizálni kezdik és elhitetik vele, hogy ő egy angliai detektív a 18.-19. századi Londonban. A többiek csak úgy juthatnak a közelébe, ha szerepet vállalnak ebben a dologban, tehát beöltöznek ők is ilyen emberekké. Mintha egy filmszerepet játszanának el a betegekért, hogy meggyógyuljanak. A lényeg, hogy az illető kipihenje magát idegileg, ez történik a professzorral is. Egy óra segítségével, amit minden órában megnéz visszazökkenti a régi korba. Gyilkosságok sorozata történik éppen és Arturo-n a feladat, hogy megoldja őket. Kiderül, hogy nemcsak színjátékról van szó, mert van egy igazi gyilkos is, de persze a professzor ebből mit sem sejt. Egy kisebb baleset folytán az óra eltörik és elveszti hipnotikus erejét, amitől a professzor kezdi visszanyerni az emlékezetét. A gyilkosság eközben megoldódik, a rehabilitációs központ vezetője a tettes, mert úgy hiszi ő is összeomlott. Végül sikerül Arturo-nak visszanyerni a teljes emlékezetét és sikeresen tovább csúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-14
A piramis titka | Slide Like an Egyptain
Epizód leírás:

Az egyiptomi vallás szinte az egész világot behálózza ebben a világban. Quinn-ék épp akkor csöppennek ide, amikor a fáraó meghalt és amíg nincs utód egy óriási skarabeusz az uralkodó. A piramisba viszik, amikor egy lányt megtámad a szörny és Wade és Quinn a segítségére siet. Mivel megszentségtelenítették a "fáraót" elfogják őket. Quinn-t egy kórházba viszik, ahol lecsapolják a vérét, s ezzel megölik. Wade-t kiszabadítja a professzor, de a megmentett lányt már nem sikerül. Őt bezárják a piramisba. Megtudják a szörnyű hírt, hogy Quinn meghalt és az emlékére a piramisba mennek kiszabadítani a lányt. Quinn eközben túlvilági életébe kóstol bele és találkozik apjával, aki elmondja, hogy nem most jött el az ideje. Visszahozzák az orvosok, mert a cél az volt, hogy a túlvilági életet ismerjék meg, ezért kísérleteznek egészséges emberekkel. Quinn csak akkor hajlandó elmondani, ha megtalálja barátait. Megtudja, hogy a piramisban vannak és be akar jutni, de már lezárták. A piramis tervezőjéhez igyekszik, akinél megtalálja a titkos ajtót és egy időzítőt is, amit magával visz. Eközben a többiek kiszabadítják a lányt, aki elmondja, hogy Quinn nem halt meg, így őérte lekésik a csúszást. Ki akarnak menni, de az ajtókat lezárják. Egy titkos úton kell kiszabadulniuk, miközben a skarabeusz üldözi őket. Egy földalatti alagútba vezet az út, ahova Quinn is igyekszik. Sikerül találkozniuk és az új időzítővel elcsúszniuk.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Quinn, miután meghal és meglátja apját, érdekes módon nem az a szereplő játssza, mint akit az első részben megismerhettünk.

 

03-15
Az elveszett paradicsom | Paradise Lost
Epizód leírás:

Furcsa féregszerű lény él a föld alatt. Ennél is furcsább a nem messze található városka élete. Egy lány segítséget kér Quinn-éktől, hogy az eltűnt barátját találják meg. Egy éjszaka, amint a földmozgásokat vizsgálta hirtelen nyoma veszett. A sliderek segítenek neki. A városba érve valami hidegség fogja el hőseinket. A professzor kutatásba kezd és kiderül, hogy a temetőben vagy 1950-ig visszamenőleg csak 2-3 halott volt. Wade összebarátkozik az egyik helybélivel és rájön, hogy valami furcsa krémszerű dolgot esznek a város lakói. Észreveszik Wade-t és fogságba ejtik. A professzorra is gyanakszanak ezért őt is elfogják, de őt a tengerpartra viszik. A professzor megijed, mert valami a föld alatt őt követi, elkapja és a föld alá süllyeszti. Quiin és a nő kideríti, hogy egy féreg él a föld alatt és embereket eszik. A legidősebb helybéli elmeséli, hogy miután megeszi az embereket egy váladékot hagy maga után, ami elfogyasztása után fiatalon tartja az embert. Quinn megkeresi Rembrandtot és kiszabadítja Wade-t. A tengerpart felé veszik az irányt hátha van még esély a professzor megmentésében. Bemennek egy barlangba, ami egyben a féreg fészke is, és rengeteg "tojást" vesznek észre. Valószínű szaporodik. Megtalálják Arturo-t becsomagolva egy hártyaszerű anyaggal. Még nem falta fel a féreg és szerencsére életben van. Kimenekülnek és Quinn felrobbantja a barlangot, ezzel elpusztítva a férget. A lány köszönetet mond a sliderek segítségéért és végül elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Az új időzítő ugyanolyan sugarat bocsát ki, mint az előző, sőt még az alagút is megegyezik. Hogy lehet ez, ha egyszer egy másik időzítővel csúsznak???

 

03-16
Ami az édenből megmaradt | The Last Of Eden
Epizód leírás:

Egy olyan világba csúsznak szereplőink, ahol egyelőre minden nyugodt. Egy közösségbe érnek és élelmet szeretnének, de hirtelen földrengés történik és szétnyílik a föld, ahova az egyik helybéli lány a kisbabájával és Wade beleesik. A nép tovább áll, mintha mi sem történt volna, de Quinn-ék nem hagyják. Az egyik férfi segít nekik. Egy kútszerű lyukhoz vezeti őket és kötélen leengedik Quinnt. Eközben a nép vezetője elfogja őket és így már Quinn is lent ragad. Látszólag egy gyár belsejébe kerül, ahol megtalálja Wadet és a lány kis babját, mert együtt estek bele, de a lány nem élte túl. Arturot és Rembrandtot egy toronyba viszik, amit a nép szerint a NÖK-ök alkottak. Szerintük itt kell maradniuk, hogy a több éve elment nökök ha visszajönnek itt találják őket. Úgy hiszik egy jobb helyet mentek keresni. A professzor szerint ők mérnökök lehettek és egyszerűen csak "leléptek". A férfi továbbra is segít nekik és megszökve a toronyból, ismét a lyukhoz mennek. Ezúttal Remmy és a férfi megy le. Eközben Quinn és Wade az ottani "eldeformálódott" emberektől menekülnek. Ők már régen itt élnek ezért ilyen szörnyű a kinézetük és dögevők lettek. Megtalálják egymást Remmy, a férfi, Wade és Quinn és kimenekülnek. A felszínen már a törzs várja őket. A férfi közli velük, hogy innen el kell menniük a szörnnyé vált emberek miatt és Quinn-éket szabadon engedik így nyugodtan tovább csúszhatnak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Ez az epizód később jönne. Wade egy rémálomból ébred fel és elmeséli Rembrandt-nak, hogy mennyire fáj a professzor elvesztése és visszaemlékszik erre az epizódra. Az első másfél percet a magyar tv csatornák levágták, de az oka rejtély. Talán így nehezebb lett volna megérteni, de akkor hogy lehet, hogy az amerikaiak megértették.

 

03-17
Menekülés 1. rész | The Exodus, Part I
Epizód leírás:

Egy hatalmas pulzár halmaz közelít a Földhöz. Éppen közelítené a Föld legnagyobb részét, de a tudós, akinek el kellett volna mondania egy balesetbe belehal, aminek Quinnék is szemtanúi lesznek. A katonaság elfogja őket, mint gyanúsítottak és kikérdezik Quinnt, hogy mit keresett a helyszínen. Quinn elmagyaráz mindent a pulzárról (mert a tudós halála előtt még el tudta mondani) és az időzítőről. Dr. Stephen Jensen kíváncsi a csúszásra és ha igazak az aggasztó hírek talán ez az egyetlen esély, hogy túléljék a katasztrófát. A terv egy új világot találni. Quinn is beleegyezik, mert később csúsznának el, mint ahogy a Föld elpusztulna. Maggie Beckett századossal meglátogatnak néhány világot világot, ahova pár száz ember majd át tud csúszni. Eközben rejtélyes kómás betegek lepik el a gyengélkedőt. Senki sem tudja ki a felelős. Rembrandt megismerkedik az egyik kómás nő fiával Malcolm-mal és összebarátkoznak. Rickman ezredes megkéri Wade-t, hogy állítson össze egy listát, kit visznek majd át az új világba és kit nem. Quinn és Maggie utazásaik közben rátalálnak Quinn otthonára. Quinn beszél anyjával és rájön, hogy ez tényleg az otthon, de Maggie fulladozni kezd, ezért visszacsúszik, hogy meg ne fulladjon.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Rickman, mikor megöli áldozatát és beadja magának az "agy lét", az arca felveszi az áldozat arcát egy-két másodpercig. Ez egy kicsit túl sci-fis beütés, Nem?

 

03-18
Menekülés 2. rész | The Exodus, Part II
Epizód leírás:

Quinnnek sikerül visszacsúszni időben és Maggie túléli. Elmondja a többieknek, hogy megtalálta az otthoni koordinátákat és ettől mindenki visszanyeri reményét a hazajutáshoz. Remmy azt kéri Wade-től, hogy vegye fel a listára Malcolm-ot és sikerül. Eközben a professzor gyanakodni kezd Rickman-ra, mert több embert is átvihetnének, de Rickman közli vele, hogy ennyi elég neki. Quinn és Maggie folytatja az utazást és rátalálnak egy ideális világba. Visszaérnek és megkezdődik a felkészülés a nagy csúszásra. Arturo megkérdőjelezi Rickman viselkedését és ezért Rickman beleszúr egy tűt a nyakába, amitől egy kicsit lebénul. A többiek megtalálják és kiderítik, hogy Rickman az öbölháborúban súlyos betegséget kapott és agyszövetek kellenek neki az életben maradáshoz. Ezért támadt a professzorra is és még Maggie férjére Dr. Jensenre, aki bele is hal. A csúszás végén a sliderek megpróbálják megállítani Rickmant, de ő lelövi a professzort és belehal. Quinn-ék a nagy csúszást lekésték, de még időben sikerül utánuk csúszniuk. Az új világban megkeresik Maggie-t, aki bosszút akar férje halála miatt ezért a többiekkel tart. Rickman-nak sikerül  Dr. Jensen időzítőjével elcsúsznia, de a professzor és a doki Quinn időzítőjébe beleépítettek egy követő rendszert, amivel bemérik az átjárókat. Így üldözni kezdik Rickman-t, a professzor nélkül és Maggie segítségével.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-19
A hiúság áldozatai | Sole Survivors
Epizód leírás:

Az új csapat egy szörnyű világba érkezik. Majdnem mindenki zombivá alakult át egy fogyasztó gyógyszer mellékhatása miatt. Quinn-be az egyik beleharap, így átadva a fertőzést. Találnak egy nőt, Debra-t, aki segít nekik. Elviszi őket egy kórházba, ahol találnak egy orvost. Itt szét váll a csapat: Rembrandt és Wade a városba mennek más kórházakba, hátha találnak valami hasznosat; Quinn, Maggie és a doki a kórházban maradnak; Debra pedig visszamegy az otthonába. Wade elsírja magát Remmy előtt, hogy úgy érzi Maggie "elveszi" tőle a fiúkat, egyszóval ő akar lenni a főnök. Remmy megnyugtatja. Quinn egyre rosszabbul van, a tünetek súlyosbodnak. Megszökik a kórházból és Debrához igyekszik, mert a lány elmesélte, hogy ő immunis a betegségre és talán ez a gyógymód. Sikerül vért venni tőle és Wade és Rembrandt is megérkezik, majd elindulnak a kórházba. A doktor elkészíti az ellenszert és beadja Quinn-nek, aki pár óra múlva jobban is lesz. A többiek is megkapják, nehogy a következő világba vigyék a vírust. Így csúsznak tovább.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-20
A betolakodó |  The Breeder
Epizód leírás:

Egy erdőben vannak Quinnék és furcsa lények elől menekülnek. Az egyik rátámad Maggie-re. A csúszás után rosszul lesz és lehibernálják, hogy ne legyen rosszabbul. A kórházban kiderül, hogy a hasában gyorsan növekedésnek indult valami szimbióta. Valószínű az előző világban rátámadott lény miatt van. Maggie magán kívül (a szimbióta irányítja) megszökik a kórházból melegvérű pasikat keresve a szaporodáshoz. Quinnék keresni kezdik, de mikor megtalálják Quinnt és Wade-t elfogják. Egy Micro chipet helyeznek a karjukra, ugyanis itt szervdonor program van. Ha valaki meghal a szerveit automatikusan felhasználhatják. Remmy a szállodába viszi Maggie-t, de a lány megszökik onnan. Miután Quinn és Wade kiszabadul Remmy-vel együtt újra keresni kezdik Maggie-t. Meg is találják egy fitnesz klubban. Már megkezdte a szaporodást és megszökik. Az áldozatból kiszedik a szimbiótát a kórházban és az elpusztul. Végül sikerül elkapni Maggie-t a szállodai szobában. Nagy nehezen kiszedik belőle a szimbiótát, de megtámadja az orvosnőt és belemászik. Sajnos csúszniuk kell ezért nem sikerül elpusztítani.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-21
A köd birodalma | The other Slide of Darkness
Epizód leírás:

Végre belecsúsznak abba a világba, amibe még Rickman nem csúszott el. Egy ködös erdőbe érkeznek. Quinn, Wade és Rembrandt majd megfullad a füsttől, viszont Maggire nem hat. Biztos erősebb a tüdeje. Kiérve a ködből rájönnek, hogy az alattuk lévő vulkán aktivitása teszi. Rickman tudja, hogy itt vannak, ezért szól a ködben élő népnek, akikkel összebarátkozott. Quinnék bemennek a városba, ahol belebotlanak egy jósnőbe. Segít nekik és elviszi őket egy lányhoz, aki kómában van. Hamar kiderül, hogy Rickman műve. Az apja mondja meg, hogy a ködben van Rickman. Quinn és Maggie bemegy a ködbe, de hamar összeesnek a kéntől, amit belélegeznek. Remmy és Wade, Quinn-ék után megy. Kapnak egy teát, amibe olyan szer van amivel egy ideig tudnak lélegezni a ködben. Quinnt és Maggie-t elfogják. Maggie-t elkábítják és fel akarják áldozni. Quinn összeismerkedik a varázslóval és hamar kiderül, hogy az alteregója. Az alteregója elmeséli, hogy ő az, aki az első részben meglátogatta, aki megoldotta Quinn egyenletét. Hibásnak érzi magát, mert ő alkotta a kromagg-okat (2x12) és így bünteti magát. A barlangban összeverekednek és a mi Quinn-ünk kerül ki győztesnek. Remmy-ék kiszabadítják Maggie-t és elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-22
Dínóvadászat | Dinoslide
Epizód leírás:

A sliderek Rickman-t üldözve visszatérnek abba a világba, ahova Maggie népét vitték. Remmy megörül, hogy barátját Malcolm-ot láthatja, és az érzés kölcsönös is. Rickman is ebbe a világba csúszott így Quinn-ék őt keresik. Mégis Rickman helyett jobban félnek egy hatalmas T-rex-től. Hamar rájönnek, hogy egy olyan világba vitték a menekülteket, ahol még élnek dinoszauruszok. Quinn és Maggie Rickman után nyomoznak, de tervüket keresztezi a T-rex, ezért visszafordulnak. A tábort sanyargatja a húsevő állat, így Quinn-ék először őt iktatják ki. Egy gázpalackot lőnek a fejébe és belelőnek, amitől felrobban és az állat meghal. Most már lehet Rickman-nal foglalkozni. Eközben Rickman foglyul ejti az egyik lányt és Malcolmot. A fiú hozzá vezeti a slidereket és elkezdődik egy fegyverpárbaj. Rickman sajnos megszökik előlük. Malocolm és Remmy elbúcsúznak és a sliderek folytatják útjukat.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-23
Vámpírok | Stoker
Epizód leírás:

Talán valóban létezik Drakula gróf és a vámpír elmélet. Ezt bizonyítja ez az epizód is. Wade megismerkedik egy bandával, akik vámpírok. Persze Wade ezt nem tudja. A bandavezérnek megtetszik Wade és a hangja ezért célja, hogy vámpírrá változtatva be vegye a csapatba. Quinn-ék Rickman-t keresik. Miközben egy sírt ásnak ki, azt hiszik, hogy talán az alteregója és találhatnak valami nyomot. Rembrandtot és Maggie-t elkapja a rendőrség és sírrongálásért lecsukják. Quinn próbálna Wade-vel beszélni, de nem tud. Megismerkedik egy vámpírvadásszal, akinek a feleségét is vámpírrá változtatták. Célja az összes vámpír elpusztítása. Quinn is vele tart. Eljutnak a banda titkos helyére. Sok vámpírt kinyírnak ott, de sajnos a vámpírölőt megölik. Quinn felkeresi Remmy-t, hogy segítsen kiszabadítani Wade-t. Maggie is hamarosan csatlakozik csak előtte megkeresi Rickman-t. Meg is találja, de elveszti. Wade elmondja a bandának, hogy képesek csúszni. Hipnotizálva van ezért mondja el. A vámpíroknak most már az időzítő kell, hogy ne bujkáljanak tovább. Quinn-ék rátámadnak a vámpírokra és sikerül kiszabadítaniuk Wade-t, majd még időben elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

03-24
Csúszómászók | Slither
Epizód leírás:

Quinn és Rembrandt a pihenőnőjük utolsó napját töltik. Szeretnének hazarepülni a lányokhoz, hogy elcsússzanak. A gond az, hogy nem indul gép csak egyetlen egy, de azon egy nő utazik kígyókkal. Quinn-éknek ez is megfelel, de hamar megbánják. A nő egy kutató és megtalálta az egyik rák ellenszerét az egyik kígyófajban. Most egy hímet és egy nőstényt visz belőlük. A repülőt felszálláskor megtámadják. A hím kígyóláda lakatjára rálőnek és a kígyó kiszabadul. Megfolytja a pilótát és a repülő lezuhan. Szerencsére túlélik, a pilótát leszámítva és segítséget keresnek. Viszik a nőstény kígyót is, de még nem sejtik, hogy a hím követi őket. Wade és Maggie a másik reptéren keresnek segítséget, vajon mi történt a fiúkkal és tudnának nekik segíteni. Egy férfi segít is nekik és hamar elindulnak. Quinn-ék egy dohányültetvényre érkeznek, de csakhamar rájuk lőnek az idegen behatolás miatt és tovább állnak. Wade rájön, hogy a férfi valamiben sántikál. kiderül, hogy a kutató nővel van és ő is szeretne részesedni a kígyókból. A fiúk egy faluba érkeznek, ahol nem látják szívesen ezért tovább állnak. Wade-éknél is ez a helyzet áll fent. Quinn-ék találnak egy elhagyott házat, persze tele kígyókkal, de megpihennek, mert hamarosan sötétedik. Sajnos rá kell jönniük, hogy a kígyók értik egymást és a "rászorult" kígyó segítségére sietnek, ahogy Maggie-ék is. A találkozás után a férfi fegyvert ránt és a nőnek szegezi, majd a többiekre. Összeverekednek és a férfit a hím kígyó megfolytja. Másnap a sliderek sikeresen csúsznak egy új világban.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Ez az epizód az amerikai sorrend szerint "A köd birodalma" című epizód után jönne. Viszont a magyar tv-ben a "Vámpírok" után jött.

 

03-25
Dr. Moreau nyomdokain | This Slide of Paradise
Epizód leírás:

Egy szigetre érkeznek hőseink, ahová Rickman is csúszott. Kiderül, hogy ezen a szigeten egy doktor él, aki kísérleteket végez. Összekeveri az emberi és állati DNS-eket. Vannak félresikerült alanyai, akiket a sziget külső területére száműzött, a laborját pedig a sziget belsejébe, egy jól védhető helyre építette. A "génmanipulált" áldozatok bosszút forralnak a doktor ellen és Rickman is velük tart. Az ottani DNS-ből válogatott Rickman ezért ő is félig állattá változott. Quinn-éknek segít egy nő, aki szintén kísérleti alany, de jól végződött. Beviszi őket a laborba. Quinn elhagyja az időzítőt a szigeten, amit Rickman megtalál. Mikor keresni kezdik a sliderek Rickman lecsap rájuk és fogságba ejti, de Rembrandt megszökik, segítséget kérni a doktortól. A doktor nem igazán akar segíteni, de a maga módján megteszi. Eközben Remmy kiszabadítja társait és visszaszerzik az időzítőt és Rickman-ét ellopják. Rickman feldühödik és a sliderek után ered, de sikertelenül szerzi vissza az időzítőjét. Maggie nem élhet Quinn-ék világába ezért az utolsó pillanatban Quinn vele marad. Wade és Remmy Rickman időzítőjével hazamennek, mivel benne vannak az otthoni koordináták, de Quinn és Maggie más világba csúsznak. Az új cél, hogy Quinn és Maggie hazataláljanak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP