Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

 

Évad ismertető:

A negyedik évad azzal indul, hogy Quinn és Maggie végre hazatér, de a második évadban megismert kromaggok leigázták Quinn Földjét. Remmy-t a kromagg börtönből kiszabadítják, de Wade-t egy másik bolygóra hurcolják. Quinn a börtönben megtalálja anyját is, aki egy chipet ad neki, amiben az igazság van. Az igazság az, hogy Quinn nem erről a bolygóról származik, hanem a szülei ide rejtették őt, testvérét pedig egy másik világra. Igen... Quinnek van egy öccse is. Az elrejtésre azért volt szükség, mert Quinnék bolygóján háború dúlt a kromaggok és az emberek között, de sikerült kiűzni a kromaggokat, viszont nem sikerült a testvéreket hazahozniuk. Quinn célja ezért az lesz, hogy öccsét felkeresve négyen megtalálják Quinn bolygóját, s megtudni, mivel sikerült a kormaggokat kiűzni Quinn világából, mert azt felhasználhatják Remmy világában is. Miután felkutatják Quinn testvérét, Colint az új öcsike könnyen, de furcsállva dolgozza fel új helyzetét, viszont a csapattal tart. Most már négyen később rábukkannak a testvérek otthonára, de végül rájönnek, hogy mégsem jó Földre érkeztek, így bánatukra tovább csúsznak, hátha egyszer sikerül hazatalálniuk Quinnek és  Colinnak.

Szereplők:


 

Quinn Mallory (Jerry O'Connell) - egyetemista, a párhuzamos világok közti csúszás feltalálója
Rembrandt  Brown (Cleavant Derricks) - visszatérő énekes
Maggie Beckett százados (Kari Wuhrer) - a hadseregben szolgált
Colin Mallory (Charlie O'Connell) - újdonsült öcsi

Epizódok:

Száma: 22 db. epizód

Figyelem: Az epizódok sorrendje más, mint az USA-beli epizódoké. Nem tudni miért a TV2 a "Fivérek, 4x06" epizód után egy kicsit megkutyulta az epizódok sorrendjét. Az oldalon az Egyesült Államokbeli sorrend lesz követve, de a "TV2 premier" hasábban érzékelhető lesz az összevisszaság.

 

04-01
Fogságban / Genezis | Genesis
Epizód leírás:

Quinn Mallory és Maggie Beckett végre hazaértek, de ez nem biztos, hogy jó hír. Kiderül, hogy a Földet a kromaggok szállták meg. A szállodába érve találkoznak egy férfival és egy nővel, akik ismerték Rembrandtot és Wade-t. Elmesélték, hogy elfogták őket a kromaggok és egy börtönben tartják. A nővel betörnek a börtönbe és kiszabadítják Remmy-t, de Wade-t már egy másik világba hurcolták. Quinnt elkapják és megkínozzák, hogy árulja el a többieket. A kínzás sikertelen és az egyik cellába viszik, ahol az anyjával. Az anyja elmeséli, hogy Quinn egy másik világból való és ad neki egy chipet, amin rajta vannak az információk. Maggie és Remmy egy kisebb csapatot hoz össze, hogy kiszabadítsák Quinn-t. Sikerül, az akció. Ezután Quinn a fejére helyezi a chipet és megtudja, hogy egy másik világról jött. Az igazi szülei rejtették el ide, mert a világukat megtámadták a krommagok. A háború befejezte után akartak visszajönni. Az is kiderül, hogy Quinn-ek van egy öccse. A háború véget ért és sikerült, amit Quinn az e világi anyjától tud meg. Tehát a cél, hogy Quinn hazajusson és a fegyvert Rembrandt világába juttassa, és megkeressék Quinn öccsét.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-02
A pokol kapuja / Az orákulum népe | Prophets and Loss
Epizód leírás:

Quinn, Rembrandt és Maggie egy olyan világba csúsznak, ahol a főorákulum tartja kézben az egész országot. Szinte már egy vallássá fejlődött ki és minden hétköznapi dologba beleszól. Egy lány elhívja őket az egyik "misére". Éppen áldozók kelnek át egy portálon egy másik világba (mennyország?!), egy jobb helyre. A slidereknek feltűnik, hogy rettenetesen hasonlít egy kemencéhez. Később jobban megvizsgálják és kiderül, hogy tényleg az és az "elégettek" minden vagyonát az orákulum örökli. Elfogják őket és börtönbe viszik. A fiúk megismerkednek az ellenállás vezetőjével. Ki akarják végezni őket, amikor hirtelen az ellenállás tagjai megszöktetik a vezetőt a sliderekkel együtt. A főhadiszálláson elmondja mind két fél, hogy miért vannak itt. Az ellenállás nem hisz az orákulumban, úgy érzik csak az emberek pénzére hajtanak. Betörnek az orákulumhoz, hogy az elkobzott időzítőt visszaszerezzék, de balul sül el és elfogják őket. Büntetésül nekik is át kell menniük a portálon. Az utolsó pillanatban az egyik beépített ember odaadja az időzítőt Quinnek és sikerül elcsúszniuk. Visszajönnek és így leleplezik a hamis "vallást". Így mennek tovább barátaink.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-03
Az elveszett világ / Valamit valamiért | Common Ground
Epizód leírás:

Hasonló világba érkeznek a sliderek, mint az otthonuk, ugyanis ezt a világot is leigázták a kromaggok. Egy bomba becsapódás sorozattól menekülnek és közben megmentenek egy ipari ruhába bujt kromaggot. Elfogják őket, de mivel megmentettek egy kromaggot, ráadásul a főnököt, nem végzik ki őket és a bázis területén szabadon mászkálhatnak, az időzítőt pedig elkobozzák. Maggie-t meghívja egy vacsorára a főnök, Rembrandt pedig körbeszimatol egy kicsit. Maggie mesél az életéről a kromagg főnöknek és közben arra összpontosít, hogy ellopja az időzítőt. Sajnos nem sikerül, de a kromagg szívét meglágyította és egy gombot sikerül ellopnia, ami egy számítógépes vezérlő és mindenhez hozzáfér. Eközben Rembrandt találkozik sok olyan emberrel, akiken furcsa sugárkezelést lehet észlelni. Összeismerkedik egy lánnyal, aki elmeséli, hogy mi is folyik itt. Quinn-nel visszamegy oda, de elkapják őket. Visszatoloncolják őket a szobába. Új tervet készítenek ezúttal már Maggie-vel. Quinn és Remmy utánajárnak, hogy mit is csinálnak valójában a kromaggok, Maggie pedig megpróbálja ismét visszalopni az időzítőt. Kiderül, hogy a kromaggok egy új pusztító fegyvert készítettek, ami csak az emberi sejteket bomlasztja szét. Elfogják őket és ezúttal már nincs menekvés. A lány kiszabadítja őket és a pusztító fegyverhez mennek. Quinn átállítja, hogy a kromaggokra hasson. A kromagg főnök leleplezi őket, de átadja az időzítőt. Elfogják őket és a fegyverrel akarják megölni a slidereket és a lányt, de fordítva sül el és ők halnak meg. Quinn, Remmy és Maggie tovább csúszik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-04
Virtuális valóság / Virtuális csúszás | Virtual Slide
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek, ahol látszólag bontási terület folyik, de robbanás történt. Pár perc múlva Maggie és a fiúk azt hallják, hogy a kromaggokat kiűzték szinte mindenhol. Kiderül, hogy nem igaz semmi, csak Maggie egy rehabilitáción volt egy kórházban. Randall Simmons, a rehabilitáció vezetője elmeséli, hogy egy virtuális világban járt, ahol kipihenheti magát az ember. Sajnos túl sokáig pihentek ugyanis lekésték a csúszást. Simmons ad nekik egy jól felszerelt labort, hogy építhessenek egy újat. Quinn gondolkodni kezd, de semmi sikerrel. Simmons ad három virtuális szemüveget, amivel, ha akarnak, pihenhetnek. Rembrandt máris kipróbálja. Maggie-nek eszébe jut egy dallam, amit még a férje szerette volna, hogy megtanulja, ezzel minden eszébe jutott. Egymás virtuális valóságába beléphetnek, ezért Maggie kihozza Rembrandtot, de Quinn is kipróbálja, így őt is ki kell hoznia. Nem akarnak dolgozni, ezért a gépeket Maggie széttöri. Ezután a dallamot Remmy leírja kottába, hátha segít. Segít is, de hírtelen Maggie kiszakad a virtuális világból. Kiderül, hogy végig ott volt, és Simmons ki akarta csalni tőle a csúszás titkát. Az egész világot fogságban tartja, és most Maggie majdnem átadta az átjáró megnyitására vonatkozó dolgokat, hogy más világot is a rabszolgájává tegyen. Az időzítő Simmons-nál van és szerencsére még van idő, ezért betörnek hozzá és még időben visszaszerzik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-05
Megkettőzött világ | World Killer
Epizód leírás:

Egy látszólag elhagyott világba érkeznek a sliderek, de hamar kiderül, hogy mi történt. Quinn otthonában rátalálnak Quinn alteregójára, aki elmeséli, hogy kísérletet tett a csúszással, de balul sült el, és az egész világot átcsúsztatta egy másik dimenzióba. Ennek már vagy három éve, és mivel Quinn alteregója épp a csúszás közepében volt, itt hagyta őt. A mi Quinn-ünk segítségével újra megépítik a gépet, és átcsúsznak. Egy menedékhelyre érkeznek, ahol észreveszik, hogy mindenkiből kettő van. A menedék vezetője egy apáca, aki nem akarja elhinni mi történt velük. Végül sikerül megértetni, és megerősítik a gépet, hogy hasonlóan visszavigyék az emberek. Ehhez óriási energia kell, amit csak a szomszédos erőmű állít elő. Egy férfi segítségével beosonnak, de elkapják őket. Sikerül megszökniük és gyorsan beindítani a csúszó gépet. Quinn bekapcsolja, és egy csúszó hullámmal átcsúsznak, azok az emberek, aki pár éve ide kerültek.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-06
Fivérek | Oh Brother, Where Art thou?
Epizód leírás:

Sok csúszás után végre sikerül megtalálni Quinn testvérét Colin-t. Egy 19. századi faluban él, és ő a falu "zsenije". Az e világi szülei meghaltak, egyedül él. A faluban sok mindent feltalált köztük az elektromos áramot is, de a falunak nem kell ekkora technika. A fiú szerelmes egy lányba, akit Susanna-nak hívnak, de az anyja másnak ígérte. Quinn elmeséli, hogy valójában Colin kicsoda, és a chipet is megtalálják, ami újabb magyarázatot ad Colin-nak. Látszólag megértette, és velük csúszik. Az új világ rengeteg újdonságot ad Colin-nak. Fel kell fedeznie egy egész új világot. Nem hisz a szemének, amikor kipróbálja a televíziót és a telefont. Maggie és Rembrandt elmennek vásárolni, addig Quinn és Colin lemennek a bárba. Quinn csajozni kezd, ezért otthagyja öccsét, aki egyből megismeri Susanna alteregóját. Colin nem tudja még mire vélni az alteregó dolgot, de jól kijön a lánnyal. A lány egyből kihasználja a tudatlan és naiv Colint, és ellopat vele egy holtestet. Quinnék hívják a rendőrséget. A rendőr felügyelő elmondja, hogy manapság mindenkinek van csontbeültetése, ami adatokat tartalmaz, és, ami bejelez, ha például valaki hullát lop. A történet többi része, hogy a kamerán felvették Colint, amint éppen hullát lop. A hulla egy gazdag úr. A gazdagok lefagyasztják magukat, hogy a jövőben majd ha a tudomány jobb lesz felolvasszák őket. Ezzel a pénzüket is befagyasztják. Susanna és az anyja a hulla DNS-ével igazolják, hogy a pénz az övéké, így könnyen ellophatják azt. Ez már súlyos bűncselekmény. Colin felhívja Susanna otthonából Quinn-éket, mire a sliderek és a rendőrség kivonul. Sikerül kimenteni Colint, és elkapni a bűnösöket. Colin szabadon távozhat, hiszen nem tudhatta mit csinál. A koporsóban nem egy hulla volt, hanem hús, mert Colin gondolta, hogy a hullarablás nem éppen jó, ezért a szomszédos konyhából lopott húst rakta bele. A szállodában Remmy új ruhát ad Colinra, hogy egy kicsit szokja a stílust. Így most már négyen utaznak tovább.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-07
Mondj igent / Amikor igent kell mondani | Just say yes
Epizód leírás:

A következő világban mindenki egy fiolát ragaszt a karjára, és egy adagoló segítségével a fiolában lévő drogot a szervezetébe juttatja. Ezzel kezelik az embereket, így akadályozva az erőszakot. Quinn és Maggie veszekednek, mire az egyik "közcsillapító" belő egy kis nyugtatót Maggi-nek. Quinn-nek is akar adni, de Quinn félrehúzódik és Colint találja el. Pár percig Maggie és Colin a fellegekben jár, de utána Maggie-nek hirtelen rohama lesz. Quinn a közcsillapítóval elmennek a kórházba segíteni Maggi-nek. Az orvosnő rájön, hogy Quinn itteni alteregója a drogellenes társaság feje, ezért el akarják fogni. Quinn gyorsan kapcsol, ezért megszökik vissza Rembrandt-ékhoz. Colin megszökik Quinn-éktől, hogy kaphasson még drogot. Quinn és Remmy meghúzzák magukat, nehogy őket is elkapják, de közben fülelnek. Colin-t és Maggi-t elszállítják a külvárosba már a drogadagolóval együtt. Egy lakásban "éldegélnek" gondtalanul. Quinn-ék megtudják miért akarták elkapni Quinn-t és azonnal indulnak Maggi-ékhez. Onnan sajnos gyorsan távoznak, nehogy elkapják őket. A közcsillapító egy új drogot kap, amitől erősebb lesz. A dolga, hogy elintézze Remmy-éket. A férfi megtalálja a fiúkat és azonnal támadásba lendül. Quinn egy gyors mozdulattal kiveszi a drogot a karjából, mire a srác gyengülni kezd, végül elájul. Miután észhez tér elmondják mi történt. A közcsillapító nem tudott a szer hatásáról, úgy érzi átverték. Készítenek egy tervet, a doktornő és a főnöke ellen. Elhitetik, hogy sikerült beinjekciózni Quinn-néket, és menjenek Colin-ékhoz. A terv sikerül. Megzsarolják a doktornőt, aki kitisztítja Maggie-t és Colin-t. Ezután csúsznak el.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-08
Fantomvilág | The Alternateville Horror
Epizód leírás:

Ebben a San Franciscóban gyakorinak vehetők a savas esők, amióta egy erősen környezetszennyező gyár épült és működött. A sliderek is megtapasztalják a savas eső hatását, és gyorsan menedéket keresnek a Chandler Hotelben. A szálloda igazgatója azonnal a segítségükre siet, és máris ad nekik egy királyi lakosztályt. Barátaink furcsának tapasztalják mikor egy tucat ember menekülve rohannak ki a maró hatású esőbe, mint sem ebben a kísértetházban maradjanak. Pár órával később Colin is megtapasztalja a különös dolgokat, amikor elveszik a tv távirányítóját. Meglát egy kisfiút, aki valószínűleg szellem. A megrémült Colin gyorsan a bárba rohan a többiekhez, de Quinn hamar lenyugtatja. Később Rembrandt tapasztalja, hogy borotválkozás közben a párás tükörre íródik a "Segíts!" felirat. Maggie jeget hoz a folyosóvégi tárolóból, amikor meglátja benne saját fejét. Egy különös férfi is bejelentkezik a szállodába és tanulmányozza a környezetet. Kiderül, hogy egy "szellemkutató". A vihar miatt hirtelen kimegy az áram és szétszélednek barátaink. Az időzítő is eltűnik, valószínű a kísértetek szórakoznak. Maggie-t bezárják a pincébe és megrémül. Remmy és Colin együtt marad egy rövid ideig. Remmy segítséget kér az egyik ajtóhoz, hogy kinyissák. Colin ismét látni kezdi a srácot és követi az egyik szobába. Meglát egy örvényt és belelép. Ezután sikerül beszélni a fiúval, de Rembrandt nem látja. Talán ő is szellem lett?... Nem. Kérdőre vonják a szállodaigazgatót, mire ő elmeséli, hogy 2 éve jelent meg egy örvény az egyik szobában. A fia is így tűnt el. A kutató műszerei segítségével láthatóvá teszik a szellemeket. Colin-on és a kisfiún kívül még Quinn, Maggie és Remmy alteregóját látják. Rembrandt alteregója okozta a hibát egy félresikerült kísérletben és idecsúszott a két másik emberrel ilyen állapotban. Quinn alteregójánál van az időzítő. Az örvény elkezd nőni, hogy kiegyenlítse Colin testtömegét. Quinn egy műszerrel belép az átjáróba és hazaküldi a három jövevényt, mire az örvény szétesik. Mindenki megmenekül, és még marad egy kis idejük az utazóknak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-09
Mindenki a maga keresztjét | Slidecage
Epizód leírás:

Egy békés világról csúsznak a sliderek egy börtönbe. Méghozzá ez a csúszók börtöne. Egy videó alapján rájönnek, hogy a testvérek apja hozta létre ezt a csúszó ketrecet védelmi szempontból. Az időzítő is megbolondul, így nem tudják mikor csúsznak. Nemsokára egy csata közepén találják magukat az emberek és kromaggok között. Rembrandt közbe szól és elfogják a kromaggok. A többiek sem járnak sok sikerrel, őket az emberek kapják el. Vezetőjük elmondja, hogy nem tudják hogyan kerültek ide, de már elég régen itt vannak. Élelem és szállás van, de a kromaggokkal nem jönnek ki. Maggie leordítja, hogy mégis mit képzel magáról, ezért egy kamrába zárják, és elszívják előle a levegőt. A srácokat egy számítógépekkel felszerelt terembe helyezik. Szerencsére Maggie nem hal meg, egy fiatal férfi kimenti. A lány felébred és a férfi mindent elmesél. Rembrandtot láncra verték és kínozzák. A vezér belenéz a fejébe és egy elrejtett dolgot lát, amit még nem sikerül megfejteni. A vezér fia szóba áll Remmy-vel és a síróember rájön, hogy a csukja alatt, amit hord egy ember arca rejtőzik. Nincsenek tükrök ezért a srác nem tudja. A kromagg vezér rabolta el még baba korában. Quinn-ék kiszöknek a teremből, és Maggie a kamerákon keresztül látja őket. Azonnal utánuk ered az újdonsült baráttal. Találkoznak, de még egy csata indul meg. Quinn-t elfogják és a kromagg vezérhez viszik. Eközben sikerül Remmy beültetett titkát kideríteni. Feladata, hogy megölje Quinn-t. Ezt még az anyabolygón ültették belé. Quinn azt állítja, hogy mindenkit haza tud vinni. Összehozza a két felet (kormagg és ember), és egy központi számítógéphez viszi őket. Pajzzsal védett, de Quinn elhárítja. Beprogramozza a koordinátákat és ekkor Remmy rátámad Quinnre, a kromagg vezér parancsára, de a fia még időben leállítja Rembrandtot. A fiú itt született, ezért nincs csúszási azonosítója, amivel hazamehetne, ezért Maggie barátja itt marad vele. Quinn elindítja a gépet, és mindenki oda kerül vissza, ahonnan jött.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-10
Rembrandt románca | Asylum
Epizód leírás:

A sliderek kénytelenek egy repülőből csúszniuk. A gép megsérül és a tűzben Quinn és Rembrandt is súlyos sebet kap. A csúszás után azonnal segítséget kérnek. Elég sok a beteg a túlzsúfolt kórházakban, mert California független és a határ menti vidékeken még vannak ellenállók, szóval még nincs vége a háborúnak. Azért sikerül elhelyezni a fiúkat. Az orvosnő Dr. Grace Venable elmondja, hogy Rembrandt jól van, de Quinn súlyosan sérült. Maggie és Colin a Chandler Hotelbe mennek, és ott összeismerkednek egy férfivel Ralph-fal, aki azt állítja segíthet jobb orvosi ellátást keresni. Remmy másnap már jobban van és megtetszik neki Grace, az orvosnő. Megbeszélnek egy vacsorát Grace otthonában. Eközben Maggie is elmegy Ralph-fal, a "segítő" emberrel egy étterembe. Jobban összemelegedik a két pár. Colin a városi könyvtárban utánanéz a dolgoknak. Megtudja, hogy a kromaggok szövetkeztek a britekkel, és Grace volt az egyik közvetítő, illetve segédkezett, és e miatt körözik. Maggie, Ralph hotelszobájában talál néhány útlevelet és egy pisztolyt. Kérdőre vonja a férfit, aki elmondja, hogy Grace-t keresi, hogy letartóztassa. A brit titkosszolgálatnak dolgozik, és Maggie segítségét kéri. Másnap reggel Remmy orra előtt rabolják el Grace-t. A szállodában Rembrandt segítséget kér Maggi-éktől, de ők az igazat mondják el cserébe. Remmy megtudta, hogy Grace a krommag gyógyításhoz is ért, ezért megállítják Ralphot, hogy segítsen Quinn-en mielőtt elviszik. Quinn-t meggyógyítja, viszont Remmy szívét összetöri.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-11
A negyedik birodalom | California Reich
Epizód leírás:

Ebben a világban dúl a rasszizmus, és minden bevándorló fél. Schick kormányzó ezeket az embereket (korcsokat) egy deportáló helyre viszi, és átalakítja őket egy látszólag robothoz hasonló lényekre, akiket ingyen munkaerőként dolgoztat. Ez egyelőre titkok, de hamar fény derül. Rembrandtot is elrabolják, és az egyik ilyen táborba viszik. Összeismerkedik egy ottani fekete emberrel, akit szintén azért vittek oda, mert fekete. Közben próbál Remmy megszökni, de hiába. Quinn-ék a hotelbe mennek, és körülnéznek mi folyik itt. Az hotel igazgatónője elmondja, milyen világban élnek, amióta Schick kormányzó a színre lépett. Fia, Kirk is a "korcselfogók" tagja, de az anyja nem szereti, ahogy bánik a munkaerővel. Quinn véletlenül egy verekedést indít el, ahol Kirk anyja megsebesül. Kórházba viszik, ahol megállapítják nála a faji tisztátalanságot. Az orvos hívja az embereit, erre Quinn-ék Kirk-kel megszöknek. Kirk anyját ugyanoda szállítják, ahová Remmy került. Kirk, Quinn-ékkel álcával bejut a táborba, ahol kiszabadítják Remmy-t és Kirk anyját. Itt jönnek rá arra, hogy kik is azok az ingyen munkaerők. Schick kormányzó megválasztását akadályozzák meg, úgy, hogy bejutnak a TV-hez. Ott Rembrand-ot sugározzák, ahol elmondja mit tesznek a "korcsokkal". Kirk-éket átcsúsztatják egy másik világba, ahol egy fekete orvos vizsgálja meg, és talán tud rajta segíteni. Kirk és az anyja itt új életet kezdhet.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-12
Klónok | The Dying Fields
Epizód leírás:

A látszólag nyugis világ hamar az egyik legrosszabb világ lesz a következő csúszásnál. Egy krommag táborba érkeznek, ahol a szemük láttára lőnek le egy embert, és vágják le a kezét, bizonyítéknak, a rajta lévő vonalkód miatt. Egy házba mennek, ahol egy túlélő lány mondja el mi folyik itt. A kromaggoknál az egyik nő és férfi nemsokára az elit csapatba kerülnek, és ezért mindent megtesznek. Ők, amolyan félig ember, félig kromagg lények, mert ember anyától származnak. Quinn világában kifejlesztettek egy vírust, ami meddővé teszi a kromagg nőket, ezért fordulnak ehhez a módszerhez. A kiképzés során ki akarják irtani bennük az emberi érzelmeket. Colint elfogják, és vallatni kezdik az időzítőről és a többiekről. Nem áll kötélnek, és később meg is szökik onnan. Egy rögtönzött támadás során Quinn-ék elfogják az egyik kromagg nőt. Vallatni kezdik, hogy hol van Colin. Rembrandt súlyos sebet kap, és belehalhat, de Quinn meggyőzi a kromagg nőt, hogy gyógyítsa meg, a kromagg gyógyító erővel, és ez sikerül is. Colin időközben megérkezik. A kromagg nő kezdi megérteni emberi lényét. A kromagg férfi betör a házba, ahol Quinnék húzódtak meg, és elkezdi lemészárolni a még életben lévő embereket, túlélőket. Mindenkit megöl, kivéve a slidereket, és a kromagg lányt. Az üldözés végén a kromagg lány megpróbálja tudtára adni emberi vonásaikat a férfinek, hiszen a férfi is érez valamit a lány iránt. Ezt kihasználva a sliderek gyorsan elcsúsznak. A férfi megöli a lányt, de sajnálja is.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Valami oknál fogva ennél az epizódnál nem mondja be az epizód címét. Ez most szinkronizálási hiba... nem tudom, de a hangfájl helyett most videó fájl van itt.

 

04-13
A Lipschitz Show| Lipschitz Live
Epizód leírás:

Különös landolással érkeznek utazóink a következő világba. Mindenki különszakad, csak Maggie és Rembrandt marad együtt egy felhőkarcoló oldalán. Mindenki keresni kezdi a másikat. Észreveszik, hogy mindenki egy különös show műsort néz. Ez a Lipschitz Show, amire mindenki kíváncsi. Itt minden különös dolog bekerül a műsorba. Quinn be szeretne jelentkezni a Chandler Hotelbe, de teltház van egy esküvő miatt. Üzenetet se hagyhat, ezért beül a bárba inni egyet, és beszélget a csapossal, aki elmondja mi is ez a Lipschitz műsor. Maggie és Remmy is betéved a szállodába, de ők sem járnak szerencsével. Az esküvő, ami miatt nincs kiadó szoba, két rivális család egybekelése miatt van, ami talán végre békét hozhat. Colin Mallory alteregója a vőlegény. Ezt még Maggie-ék nem tudják, kutatni kezdenek a szobájában. Nem értik mi ez a sok drága cucc. Végül Colin is megérkezik, de ő se kap szobát. Maggie-ék megtalálják Colin alteregóját, és összekeverik az igazival. Kórházba kerül mert elütik. A kórházban az alteregó nem ért semmit, de mivel Remmy-ék azt mondják nemsokára mennek, Colin beleegyezik, ugyanis menekül a házasságtól. Eközben a mi Colin-unkat összeházasítják. Quinn rájön, ha mindenki ezt a műsort nézi mindenhol, akkor innen küldhet üzenetet a többieknek. Be is kerül a műsorba, ahol egy másik olyan emberrel találkozik, aki más bolygóról jött. Persze ez nem igaz, de Quinn-nek ez nem számít. Maggiék megkapják az üzenetet a kórház tv-jében, és azonnal indulnak a stúdióba. Colin a házassági szeretkezés elé néz, de elmondja újdonsült feleségének, hogy nem az ő Colin-ja. A lány megérti. A vőlegény is megkapja az üzenetet, és a lánnyal együtt a stúdióba igyekeznek. Elkérik a limuzint. Közben Maggiék rájönnek, hogy nem az igazi Colint hozták el. Az apjához mennek, hogy elkérjék a limuzint, de már más vitte el. Egy másik autóval beérnek a stúdióba. Végre összefutnak a sliderek egymással, és a stúdióból csúsznak el.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-14
A végső megoldás | Mother and Child
Epizód leírás:

A sliderek egy kromagg telepre érkeznek, ahol nőket tesznek terhessé, hogy szaporodjanak. Christina Griffin a kromagg táborból szökött meg gyermekével. Quinnék segítenek neki. Kiderül, hogy Wade egyik barátnője, és tud a csúszásról. Sajnos Wade-t már elvitték egy másik világba, de azért utánanéznek az egyik kocsiban lévő számítógépben. Megkeresik Christina világának koordinátáit is. A kromagg táborban rájönnek a szökésre, és kutatni kezdik. Egy kocsis üldözés után a járművel együtt csúsznak. Átérve Christina világába, minden normális, bár látszik a kromagg támadás helye, de már elmentek. Christina az apját megtalálva elmeséli hogy szökött meg a kromaggoktól. Az apja pedig elmondja, hogy a katonaság kifejlesztett egy vírus a kromaggok ellen, amit bevittek az atmoszférába. Ezzel kiűzték őket. Mivel a lány fia is félig kromagg, ezért haldoklik. Az előző kromagg táborból átjön egy kromagg, s védőruhával bejut Griffinék otthonába. Ő a fiú apja, és szeretné megmenteni. Jonathan, Christina apja elmondja, hogy van egy kis ellenszer. Bejutnak a laborba, a kromagg, Quinn és Maggie a kromagg álcával. Az ottaniak azt hiszik a Pentagontól jöttek. Az ellenszert beadják a kicsinek, majd a kromagg elveszi a fiút, meg akar szökni vele és a maradék ellenszerrel. Christina apja feláldozza magát, addig a többiek a kromagg légző csatornát kihúzzák, és a kromagg megfullad. Mivel Christinának már nincs senkije elviszik a következő világba, ahol új életet kezdhet a babájával.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-15
A hálózat | Net Worth
Epizód leírás:

Ebben a világban két fajta nép él: az onlinerek és az offlinerek. Az onlinerek szinte már nem tudnak élni a számítógépeik nélkül, az offlinerek pedig egyáltalán nem használnak számítógépet. A kapu pont a két nép között nyílik meg. Quinn és Rembrandt az onlinerekhez kerül, míg Maggie és Colin az offlinerekhez. Quinn-ék megismerkednek egy Joanne nevű lánnyal, aki azt hiszi, hogy Quinn a Rick nevű barátja, akit a hálózaton ismert meg. Még nem találkoztak személyesen, így Quinn-ék kihasználják a helyzetet. Azonban Rick rózsát próbál küldeni szerelmének, de az utcai banda félbeszakítja. Maggie-ék segítenek neki elmenekülni. Rick üzenetet küld Joanne-nek interneten, és Joanne feleszmél, hogy akkor kicsoda Quinn. Elárulják, hogy csak a barátaikkal szeretnének találkozni. Amikor Rick elmondja, hogy itt vannak Quinn-ék megnyugodnak. Rick-ék hazamennek, mert a banda újra megzavarja őket. Otthon Maggie és Colin megismerkedik Rick anyjával, aki nem szereti a gépeket, és egy kicsit mérges lesz, amikor hallja, hogy Rick gépére üzenet jött. Joanne már sejti, de azért megkérdi Rick-től, hogy offliner-e. Rick válaszol, hogy "igen", de segíteniük kell Quinn-éknek. Megbeszélnek egy találkozót a városban. Ezután a Chandler Hotelben jobban összeismerkedik a szerelmes pár, bár Joanne mérges Rickre amiért hazudott neki. A banda megtalálja őket, és Joanne-t elrabolja, hogy bejusson az onlinerek területére bandázni. Célja sikerül. Rick nem adja fel, Joanne után megy. A számítógépével kiderítik hol van a banda és Joanne. A banda főnököt egy csellel "beültetik" egy székbe, mely fogságban tartja majd. Ezután Joanne Rick-kel marad az offliner területen. Quinn-ék tovább mennek.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-16
Tökéletes katonák | Slide by Wire
Epizód leírás:

Egy katonai táborból csúsznak el Quinn-ék. Sajnos nem az ő Maggie-jüket viszik el, hanem az alteregóját. Az itteni Maggie ebben a katonai táborban szolgál a hadsereg pilótai kiképzésén. A gond csak az, hogy itt a katonaság nagyon fejlett. A pilótáknak is a legjobban kell teljesíteniük, de az agyuk erre képtelen, ezért gépek segítségével tanulják meg a legpontosabb és legjobb mozdulatokat. Maggi-nek ez már sok volt, így azon az éjszakán, amikor Quinn-ék csúsztak megszökik a táborból, és Quinn-ékhez csapódva elcsúszik. A mi Maggie-nk ott marad, és elfogják. A táborban találkozik az alteregója és az ő férjével Steven-nel. Látja az ottani helyzetüket és nem éppen rózsás a házasságuk. Eközben a többiek egy középkori faluba csúsznak... illetve egy olyan világba, ahol a technikát elítélik, így nem is fejlődött dinamikusan. Maggie-nek szüksége van egy chipre a nyakán, amivel összeköttetésben van a központi számítógéppel a saját világában. A sok információt az agya már nem tudja tárolni, így egy részük a központi számítógépben van. A chip elhasználódása után Maggie rosszul lesz. Rembrandt ezt észreveszi és megvádolja, mert rájön, hogy nem a jó Maggie-t hozták el. Maggie leüti őt, és kikiáltja eretneknek. Ezután Rembrandtot azonnal eretnekségért megvádolják az időzítő miatt, és egy rádió aktív szobába akarják bezárni. Az itteni világban ez a büntetése annak, aki technikát használ. Maggie rosszul lesz, és mindent elmond a fivéreknek, akik most döbbennek rá a dolgokra. Quinn kimenti Remmy-t és gyorsan elcsúsznak. Visszamennek oda, ahol elvesztették Maggie-t, aki már a műtőasztalon várja a teljes átgépesítést, mert így a leghatékonyabb az ember. Kicserélik a két Maggie-t és tovább csúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-17
Adathalmaz | Data World
Epizód leírás:

Félelmetes világként kezdődik a következő Föld. Mindenki zombiként viselkedik. Quinn-ék a Chandler Hotelbe belépve furcsán érzik magukat, mintha be se léptek volna az ajtón. A hotel sokkal jobb helynek látszik, minden normális, mint a kinti világ. A hotel igazgatója Mr. Chandler már egyből oda is adja a szobáikat. Mr. Chandler érdekes módon mindent tud róluk, és van pár szabály, amit be kell tartaniuk. Például nem lehet énekelni, aminek Rembrandt nem örül. Hamar rájönnek, hogy a Chandler Hotel csak egy virtuális számítógép, amit Mr. Chandler irányít. Ők mindössze csak fájlok, és a testük odakint van a szállodán kívül. Megpróbálnak kimenekülni, de hiába, csapdába estek. Egy kis növésű ember, Mac segít nekik, mert ő a rendszeren kívül él. Chandler megtudja, hogy rosszban sántikálnak a sliderek, ezért megleckézteti őket. Maggie-t ki is törli a rendszerből. Quinn pedig elkezd sakkozni Chandlerrel, de közben az igazgató letölti Quinn "agyát". Mac gyorsan áthelyezi Quinn-t a "lomtárba", ahol a többiek is vannak, és ahol Chandlernek nem ér el a keze. Visszahozzák Maggie-t, de Rembrandt testében, később helyre hozzák. Chandler két személyzetis embert harcossá alakít át, hogy végezzenek Quinn-ékkel. Felveszik a harcot és Mac segítségével legyőzik őket. Ezután Quinn megsemmisíti a rendszert. Chandler és a szálloda eltűnik, és mindenki visszatér a való világba. Mindent csak álomnak hisznek, és elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-18
Kiút Nyugat felé | Way out West
Epizód leírás:

A következő csúszás a vadnyugatra viszi barátainkat. Egy lovas szekér segítségét kérik, hogy vigyék be őket a városba, de közben megtámadja őket a vadnyugat legrosszabb bandája és vezére Mr. K. A támadás során elvesztik Colin-t. Segítséget kérnek az ottani serifftől, de pénz kell. A seriff felajánlja, hogy Maggie táncosként fellépjen a bárba, és a pénzből Quinn-ék vehetnek lovat, amivel megkeresik Colin-t. Maggie "pályafutása" során megismerkedik Ben Siegel-lel, aki kaszinókat szeretne építeni Las Vegasban, vagyis itt, ahol vannak. Colin-t az egyik farmer menti meg. Még felépülésre szorul, de a lány, aki megmentette és az anyja befogadja. Ben, a seriff és Mr. K titokban meg akarja kaparintani a farmerek földjét, hogy kaszinókat építsenek. Maggie ezt meghallja, és elfogják. Maggie meglátja, hogy a híres Mr. K nem más, mint Kolitar a kromagg. Valószínű, hogy a csúszó ketrec ide repítette őt, és azóta itt él. Kolitar meglátogatja Colin megmentőjét, és követeli a földet, de Colin megállítja őt. Ezután Kolitar rájön, hogy ők a sliderek. Azt hiszi érte jöttek, ezért megleckézteti őket. Felveszi Quinn alakját és lelő egy embert a bárban. Maggie döbbenten néz. Elfogják Quinn-t és Rembrandtot, és gyilkosság vádjával akasztásra ítélik. Próbálnak megszökni, de Kolitar rájön a cselre. Maggie elmondja Ben-nek mit terveznek a földekkel, amit Ben nem is tudott, ezért segít Maggie-nek megtalálni Colin-t. Miután megtalálták bemennek a városba Quinn-éket megmenteni. Colin megmentője, a lány, apja fegyverével próbálja Kolitart megölni, mert régen ő lőtte le az apját, de nem sikerül bosszúja. Colin-ék megmentik Quinn-éket, azután pedig kiszabadítják a lányt. Colin és Kolitar megmérkőzik egymással, és Kolitar veszt. Ezután már békében folytatják tovább az időtöltést.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> A főcím után a stáb bemutatását a western-es betűtípussal írták ki.
> A 04x09 - "Mindenki a maga keresztjét" című epizódban megismert kromaggról, Klitarról van szó.

 

04-19
Test-őrség |  My Brother's Keeper
Epizód leírás:

Egy olyan világba csúsznak barátaink, ahol Quinn egy híres tudós. A mi Quinn-ünk meg is látogatja Colin-nal. Épp egy kísérletet végez és balul sül el, s megég az arca. Quinn-ék segíteni indulnak, de az őrök elfogják Quinn-t, mondván, hogy ő klón. Az MHO nevű kórházba viszik Quinn-t. Ez a szervezet arra szakosodott, hogy a gazdag embereket klónoztatja, és ha az alannyal valami történik egészségügyileg, akkor a klónt felhasználják. Quinn-t is klónnak hiszik és máris előkészítik a műtétre, mert az alteregó meg fog vakulni, és kell Quinn szeme. Quinn próbálja elmondani a félreértést, de Quinn apja, aki a kórházban dolgozik nem hisz neki. A többiek betörnek a kórházba, hogy Quinn-t elhozzák onnan, de csak a klónt viszik el (Mallory C nevű klónt). Ki kell cserélni a két Quinn-t. A kórház egyik nővére kimenti a mi Quinn-ünket, mert a klón ellenes szervezet tagja, akik klónokat mentenek. Majdnem elfogják őket, de Quinn apját túszul ejtve elmenekülnek a rejtekhelyre, ahol az ellenállási mozgalom főhadiszállása van. Maggie az egyik helybéli nőtől tudja meg mit is csinálnak a klónokkal. Azonnal kicserélnék a klónt, de elfogják őket. A "klónmentő" szervezet váltságdíjjal kicserélné Quinn apját. Egy semleges helyen kicserélik őket a sliderekkel és Mallory C-vel. Közben lövöldözés történik, és a klón megsérül. Miután ez lebonyolódik Quinn apja rájön mit tett eddig, és mit tett volna, hiszen a klón is ember, de eddig nem tekintette annak. Ahogyan a gazdag társadalom sem, ezért van ez a nagy ellenszenv a gazdagok és szegények, illetve klónok között. Ezután Quinn klónja segíti a vak Quinn-t további életében a nélkül, hogy feláldoznák őt, az apjuk pedig a szegényeken segít tovább, tanulva hibájából.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-20
A kút | The Chasm
Epizód leírás:

Egy fura helyre érkeznek a sliderek, ahol egy kislány, Amy nagyapja éppen egy kútba esik bele. A kislány megijed és Quinn-ék a segítségére sietnek. Beviszik a városba, ahol lakik, és feltűnik nekik, hogy mindenki felhőtlenül boldog. A sliderek is érzik ezt. A templomban az apja magyarázatára várnak, de nem sok sikerrel. Quinn és Colin a parkba mennek, ahol Quinn teljesen kifordul magából nem érdekli semmi, teljesen kikapcsol. A kávézóban a pultos hölgytől, Mrs. Meadows-tól tudják meg, hogy aki a kútba esik feláldozza magát a többiek boldogsága érdekében. Ott kell lennie a következő kiválasztottnak, aki majd idővel ő is belép a kútba, de addig a többiek szomorúságát gyűjti össze, amíg bírja. Miután eluralkodik felette a szomorúság beugrik a kútba. Amy hallucinálni kezd, és Rembrandt a segítségére siet. Amy nem bírja tovább és a kútba ugrik. Épp Rembrandt van vele, így őrá száll a bánat, ő lesz a kiválasztott. Később Remmy is hallucinálni kezd, Quinn-t látja a hallucinációiban. Elfut, ő is a kútba akar ugrani. Sajnos megteszi, és Maggie-re száll a kiválasztottság. Ő is szörnyen érzi magát. Ő is hallucinál még egy fehér színű ajtókkal teli helyre is elmegy gondolatban, ahol Quinn csipkelődni kezd vele. Visszatérve a hallucinálásból Quinn megnyugtatja. Colin egy boltba betör, ahol hegymászós eszközöket lop el, hogy megvizsgálják a kút mélyét. A pap tájékoztatja a seriffet az esetről, és pisztollyal a kút felé indulnak. Lövöldözni kezdenek rájuk a kútnál, így muszáj beugraniuk a kútba. Olyan érzés fogja el őket, mint a csúszásnál, és egy gyárban találják magukat. Mrs. Meadows fogadja őket. Elmondja, hogy régen tervezték ezt a helyet. Felszereltek egy gyárat/labort, ahol a városba érkező emberek minden szomorúsága, bánata elszáll. A gond az volt, hogy évekkel később már senki sem akart elmenni innen, így a kút áldozatokat szedett ilyen módon. Már évtizedek óta így megy ez. Hibernálják a kiválasztottakat, hogy a bánat is "lefagyjon". A nő pisztolyt szegez rájuk, de semmi értelme. Most Maggie-n a sor, hogy hibernálódjon, de a nőtől elveszik pisztolyt, amivel Maggie megsemmisíti a rendszert, és kiszabadulnak. Rembrandtot is kimentve elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

04-21
Csak kétszer élhetsz | Roads Taken
Epizód leírás:

Rembrandt és Colin rázós csúszáson vesz részt. Be is zárul a kapu, és aggódni kezdenek vajon Quinn és Maggie lekéste a csúszást? Nem... pár perc múlva megérkeznek, és az ő csúszásuk zökkenőmentes volt. Egy háborús övezetbe érkeznek, mert a mexikói kormány szerint Kalifornia ő hozzájuk tartozik, így háborút indított az elfoglalásához. A Chandler Hotelba mennek. Quinn és Maggie lepihen, mert az előző világ után elfáradtak. Rembrandt egy újságíró nőtől tudja meg mi folyik itt. Rembrandt-ék észrevesznek egy szellemet, de még nem tudják mire vélni. Quinn-ék belázasodnak. Remmy orvosi segítséget kér a katonáktól, mire az orvos megállapítja, hogy Quinn és Maggie öregkori végelgyengülésben szenvednek. Karanténba akarja zárni a helyet. Végre a szellem visszatud jönni teljesen. Elmondja, hogy ő is csúszó. Thomas Michael Mallory-nak hívják, és Quinn és Maggie a szülei. Elmondja, hogy ők véletlenül létrehoztak egy buborék világot maguknak, ahol ők nyugodtan élik le az életüket, mert Quinn és Maggie megelégelte, a sok problémát, ami a nyakukba szakadt. Eközben emlékképek jelennek meg Quinn-ék buborék életükről. Az első találkozás, az első együttlét, a családtervezés, a házasság és a gyerek.... és most már öregek. Thomas tudja, hogy ebben a helyzetben Quinn-ék meghalnak, ezért a buborék világot meg kell semmisíteni, így vele őt is, mivel az igazi világban nem él. A karantént nemsokára elrendelik, így sietniük kell. Thomas megbütyköli az időzítőt, hogy a buborékvilágba vigye őket, ahol már várja az öreg Quinn és Maggie a találkozásukat. Egy kis beszélgetés után megtörténik a megsemmisülés, a sliderek pedig az utolsó csúszást ismétlik meg. Minden simán folytatódik, de a buborék világ nélkül, de mindenre emlékeznek.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> A fehér képek a visszaemlékezést szimbolizálják, nem félresikerült képek.

 

04-22
Végtelen történet | Revelations
Epizód leírás:

Szó szerint a semmi közepén landolnak barátaink. Egy benzinkúton dolgoznak, hogy szobát, kaját kapjanak. Nyugis helynek tűnik a dimenzió, amíg Rembrandt egy sci-fi könyv olvasása közben felismeri a kromaggokat. Tényleg ők róluk szól a könyv, hogy milyen háború történt köztük és az emberek között. Felkeresik az írót, Isaac Clark-ot, hogy megtudják honnan tud a kromaggokról. Isaac Elmondja, hogy egy párhuzamos Földről jött, ahol dúlt a kromagg háború. A harc miatt idejött erre a világra, amíg a háború véget nem ér. A lánya Catherine ledöbben, hogy amit a sci-fi könyveiben írt igaz. Isaac tud Quinn-ék szüleiről, és megvannak a koordináták, így másnap útnak indulnak, talán végre haza. Egy nyugodt és fejlett városba érkeznek. Isaac és a lánya meglátogatják Isaac testvérét, addig Quinn-ék az Isaactől kapott címen felkeresik szüleiket. Nagy az öröm, amikor találkoznak. Quinn és Colin tehát hazajöttek. Maggie is marad, mivel a világa elpusztult. Rembrandt folytatja tovább az utazást. Remmy felkeresi Isaacet, hogy segítsen neki, de kiderül, hogy a férfit üldözi a rendőrség. Remmy elmegy Isaac testvéréhez, ahol megtalálja Isaacet és lányát. Rembrandt nem érti mi folyik itt. Kiderül, hogy ezen a világon tényleg volt háború, és az emberek nyertek. Ezután a kromaggokat deportálták, és haláltáborokba vitték. A Clark testvérpáros akarja menteni a kromaggokat, de Isaacot száműzték egy másik dimenzióba. A Mallory házaspár akarja kiirtani a kromagg fajt ezen a világon. Közben a szülők rájönnek, hogy fiaik nem a fiaik. Quinn elmeséli, hogy a chip segítségével tudta meg az igazságot, ami az anyja karjában volt. Erre a szülők fegyvert fognak rájuk, mert ők nem tettek chipet az ő fiaik mostoha szüleikbe. Tehát ez más világ. Hívni akarják a rendőrséget, de megszöknek. Összefutnak Rembrandttal és Isaac-ékkal, és egy furgonban megszöknek. Majd tovább haladnak és sikerül elcsúszniuk.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP