Főoldal | A sorozat | Újdonság | Epizódok | Szereplők | Képek | Multimédia | DVD | Letöltés | Fórum| Az oldalról

 

Évad ismertető:

A sliderek a megszokott csúszást végzik, amikor hiba történik a számításaikban. Rembrandt és Maggie sértetlenül jut át a másik világba, ám Colin-nak nyoma vész, és egy férfi azt állítja, hogy ő Quinn Mallory. Kiderül, hogy ő tényleg Quinn, de ebből a világból, ahová csúsztak. Ebben a dimenzióban Dr. Oberon Geiger tudós az itteni Quinn-t (aki nem tud járni) összeillesztette a csúszás közben a "mi" Quinn-ünkkel. A járni nem tudó Quinn-be beleépült a másik Quinn-jeinek szubatomikus részecskéi, így, amikor kicsúsztak az "új" Quinn járni tudott. Dr. Diana Davis, aki Dr. Geigernek dolgozik segít Remmy-éken. Elmondja az összeolvasztást, és, hogy Colin a beavatkozás miatt (mivel egyszerre csúsztak Quinn-nel) térben és időben szétoszlott. Közben kiderül, hogy Geiger egy stabil burokban képes élni, mert ő is szétoszlott tér-időben. Ez a stabil burok lehetővé teszi, hogy egyben maradjon. A gond csak az, ez a néhány négyzetméteres burok kicsi neki, így titokban az összes világot össze akarja olvasztani, hogy neki jó legyen. Erre tett kísérletet a két Quinn összeolvasztására. Mivel ez önző viselkedés, és hazudott Diana Davisnek, most ellene fordult a "banda", és a cél, hogy szétszedjék a két Quinn-t és visszahozzák Colin-t. Vajon sikerül e...?

Szereplők:


 

Rembrandt  Brown (Cleavant Derricks) - visszatérő énekes
Maggie Beckett százados (Kari Wuhrer) - a hadseregben szolgált

'Quinn' Mallory (Robert Floyd) - a másik Quinn
Dr. Diana Davis (Tembi Locke) - tudós, aki segített Quinn-en (Robert F.)

Epizódok:

Száma: 18 db. epizód

 

05-01
Szétoszlott élet | The Unstuck Man
Epizód leírás:

Quinn-ék szokásos menekülés útjukból csúsznak át a következő világba. Rembrandt és Maggie együtt csúsznak, Quinn Colin-nal külön. A csúszás nagyon furcsán sikerül. Quinn és Colin nem csúszott. Remmy-ék aggódni kezdenek, de találnak egy férfit, aki azt állítja, hogy ő Quinn Mallory. Beszélnek vele, és olyan gondolatai vannak, mint Quinn-ek. A városba mennek, hogy szétnézzenek, hátha a Chandler hotelba mentek a fivérek. Azt gondolják, csak szétváltak, mint régebben (4x13). Sajnos nem így van. Egy kocsi jön értük, ami beviszi őket egy laborba. Ott Dr. Diana Davis várja őket, aki magyarázatot ad. Elmondja, hogy kísérleteztek Quinn Mallroy-n, mert nem tudott járni. Egészséges DNS-t próbáltak beléje helyezni, de valami gond keletkezett, ami ehhez vezetett. Diana segít Rembrandtékon. Quinnt a labor vezetője, Dr. Oberon Geiger várja, hogy beszámolhasson a fejleményekről. Quinn megtudja, hogy Oberon Geiger hazudott, és elmondja Remmy-éknek. Geiger összeolvasztotta a két Quinnt, így összekeveredtek a két alany szubatomikus részecskéik. Ezt Diana is elmondta, de Geiger egy dobozban él, mert térben és időben szétoszlott. Kellett neki egy stabil burok, amivel nem oszlik szét. Quinn és Diana szerint Colin szétoszlott a tér-időben, mint Geiger régen. Most Geiger célja, hogy kiterjessze a stabil burkát, hogy szabadon járhasson. Ehhez az univerzumokat össze kell olvasztania. Azzal, hogy a két Quinn-t sikerült összeolvasztani, sikerülhet a dimenziók összeolvasztása is. Rembrandéknak meg kell állítaniuk. Geiger becsapja Rembrandtot és Maggiet, és eltünteti őket, egy helyre, ami a "semmi közepe" is lehetne. Quinn segítséget kér Dianától, akik visszahozzák Remmyéket. Ezután Geiger burkát megsemmisítik, és szétoszlik, majd elcsúsznak Quinn-nel és Dianával.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-02
Alkalmazott elméletek | Applied Physics
Epizód leírás:

Rembrandték egy hasonló világba csúsznak, mint Mallory világa. Egy-két különbséggel. Diana meglátja az alteregóját, és teljesen kikészül tőle, megijed. A Chandler Hotelban szállnak meg, ahol Mallory-nak látomásai támadnak. Elesik és sérülés éri. A szobában Diana megvizsgálja és egy lövés okozta súrolást találnak a karján. Egy kártyajáték közben lőtték meg, de ezt csak hallucinálta. Illetve ez a mi Quinn-ünkkel történt, s a test próbál emlékezni, Quinn szeretne visszajönni. Diana máris beiratkozik az egyetemre fizika szakra, mert csak így veheti igénybe azokat a műszereket, amik kellenek a probléma megoldásához. Eközben Ezen a világon gyorsabb a fejlődés, és szórakozás gyanánt készítettek egy gépet, mely oda "repít" el, ahová akarod, persze csak hologram. Mallory a régi házukhoz megy Rembrandtékkal. Később Mallory újra használja a gépet egyedül és egy kromagg jelenik meg a szobában. Mindössze csak hologram, de elég élethű. Az egyetem közelében Diana összefut az alteregójával. Az alteregó véletlen egybeesésnek hiszi a dolgot, hogy így hasonlítanak egymásra. Diana, hogy le ne bukjon Maggie ként mutatkozik be. Eközben Maggie visszaviszi Malloryt oda, ahol Quinn-nel volt a "burok" világban (4x21). Quinn rosszul lesz, és minden féle olyan képek jelennek meg, amit Quinn élt át. Diana azonnal visszamegy a laborba és visszahozza Dr. Geigert. Megfenyegeti, hogy segítsen neki. Geiger beleegyezik, de átveri, és egy új világot teremtenek, ahol Geiger szabadon közlekedhet. Diana alteregója, aki barátságos volt, most katonai vezető és kitessékeli Dianát a szigorúan őrzött laborból, ami már a katonaság részére van fenntartva az egyetemen. Diana megszökik vissza  a szállodába. A változás Mallory-nek sem tett jót. Visszamennek a laborba, hogy helyrehozzák a hibát. Sajnos nem sikerül, mert Diana alteregója közbe szól, és elállítja a rendszert. E miatt Geiger ismét szétoszlik, Rembrandtéknak pedig elfogy az idő, így el kell csúszniuk. Diana megbánta, hogy megváltoztatta alteregója életét, mert szerinte nem döntött helyesen, amikor ott hagyta az egyetemet az alteregója, de most már megtanulta, hogy nem szabad az alteregók életébe beleavatkozni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-03
Világok határán | Strangers and Comrades
Epizód leírás:

Egy kietlen világba csöppennek utazóink. Kiderül, hogy nem is a Földön, sokkal inkább egy aszteroidán vannak. Körülnéznek, és egy háborús övezet táborában találják magukat. Vernon Larson a hadsereg vezetője elmondja, hogy ezen a helyen már régóta harcolnak a kromaggok ellen. A cél megvédeni egy bunkert, amit senki sem tud, hogy mit rejt. A kormaggok szerint élelem, de ez nem biztos. Szóval a kromaggok meg akarják szerezni a bunkert, amit az emberek annyira védenek. Rembrandték segítenek a harcban. Nem könnyű egy katona élete, és Diana sem bírja igazán. Bent kuksol az erődben, és várja, hogy vége legyen a harcnak. A többiek némi katonai képzettséggel jobban bírják. Dianát megtámadja az erődben egy kromagg. Sikerül legyőzni, de ez azt jelenti, hogy bejutottak az emberek közzé. Pedig van egy nyakörv is, ami gátolja a kromaggok manipulálási tehetségét, de ez úgy látszik már nem válik be. Diana megszökik az erődből, és egy tisztább helyen megsebesít egy kromaggot, de nem öli meg. Ő nem gyilkos, bárkiről is legyen szó. Addig a többiek ölik egymást. Az állóháború végén megegyeznek az emberek és kromaggok, hogy Rembrandték megnézik mit rejt a bunker. Felrobbantják, hogy bejussanak és bent egy kromagg pusztító fegyver van, amilyet Remmyék akarnak. A kromaggok leölnek minden embert Larsonnal kezdve. Nem kaparinthatják meg a fegyvert, ezért felrobbantják Rembrandték. Az időzítő órája megállt, amit eddig nem tudtak miért. Az ok, mert van egy mágneses mező, ami a kaput itt tartja, tehát még nem is zárult le. Diana feloldja ezt, és elcsúsznak, majd felrobban a fegyver.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-04
A nagy mű | The Great Work
Epizód leírás:

Maggie az előző jéghideg világ után belázasodik, és beteg lesz. Még jó, hogy egy szigeten landolnak... Szerencséjükre van egy kolostor a szigeten, ahol meghúzódhatnak, és segítenek Maggie-n. Befogadják őket egy időre, de nem nagyon barátkoznak. Két fiatal ifjú (egy lány és egy fiú) barátkoznak velük, és segítenek. Maggie az orvossal barátkozik. Az ifjúk kérdezgetik Rembrandtékat a külvilágról, mert ők itt születtek, és a kint folyó háborúról semmit sem tudnak. Remmyék sem tudnak többet mondani. Diana rájön, hogy valami van a kolostor alatt. Később a többiekkel együtt rá jön. Egy hatalmas könyvtár van alattuk, mely a világ összes tudását tartalmazza. A háborúban elszabadult egy banda, mely hatalomra tett szert, és az összes ilyen helyet el akarja pusztítani. Tudomásuk szerint már csak ők maradtak. Kiderül, hogy Maggie orvosa meg akarja szöktetni Maggie-t, mert ő az áruló, aki nyomra vezette a bandát. Hajóval jönnek is a szigetre. Megtámadják. Dianának támad egy ötlete, hogy a lézer segítségével egy nagy kvarc kristályba "helyezzék" a nagy tudást, információs adatként. A refektóriumból hoznak is egyet. A két ifjú el is megy vele a szigetről, hogy biztonsága helyezzék a kristályt, amíg a többiek feltartják a támadókat. Betörnek a könyvtárba, de egy önmegsemmisítő parancsra elpusztul a könyvtár. Ezután Rembrandték elcsúsznak. A két ifjú elmegy végre, először a szigetről. Remmyék egy óriási irodában landolnak ezután...

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-05
Isteni összetartozás | New Gods for Old
Epizód leírás:

A következő világban a a vallást nagyon meg kell gondolni. A "bír" tagok nem fogadnak el más hitet csak a magukét, de Rembrandt ellenszegül. Menekülniük kell, és a város közepén csúsznak. Sajnos a csúszás pillanatában Mallory egy súlyos sebet kap a hátába, ami a gerincvelőt is érte, ezért lebénul. Ahhoz orvoshoz viszik el, aki az előző világban meg akarta ölni... Hát nem ironikus... Sajnos sok mindent nem tehet, ezért a csapat elmegy egy másik helyre. Első látásra egy spirituális közösségnek néz ki. Mallorynak csak innia kell egy pohár vizet, és meggyógyul. Maggie vele marad, amíg a többiek a dokival elemzik a pohár vízből vett mintát. A doki lánya is a gyülekezet tagja, de nem tud a lányán segíteni. Ennek az oka, hogy a vízben apró nano részecskék találhatókat, ami stimulálja az agyat is. Ennek hatására az emberek egy közösséget alkotnak egy közös tudattal. Ez viszont az önállóságot veszélyezteti, ezért nem tud segíteni a lányán sem. Mallory sajnos iszik a vízből, és ő is egy lesz közülük. Végül is hat a "gyógymód", mert meggyógyult, de a többiek rákényszerítik, hogy csússzon. A következő világban Mallory úgy érzi elárulták a barátai. Szerencsére itt nincs spirituális közösség, mert megbukott. Igazából a naono technológia segítette volna a beteg sejteket meggyógyítani, de nem jött össze. A mostani világban legalábbis. Mallory nagyon dühös barátaira. Az itteni lányt szeretné megfűzni azzal, hogy igyon az ő vizéből, akkor jobban lesz. A lány sérült csigolyával él, de megissza a vizet. Mallory a saját vérét tette bele, mert a nano részecskék oda is eljutnak. A lány megissza, és ő is a közös tudat részévé válik. Rembrandték lépnek, és az itteni doki segítségével egy speciális lézerfényt hoz létre, amivel a nano részecskék elpusztulnak, és a közös "izzás" megszűnik. Mallory addig egy egész sereget toboroz. Meggyőzik Malloryt, hogy a "bír" izzása nélkül is lehet élni. Mallory beleegyezik a lézerbe, és helyre áll a gondolkodása.  A többieket is vissza változtatják. Lejár az idejük, és elcsúsznak, ezúttal már tisztán.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-06
Vonalkód mindenek felett | Please Press One
Epizód leírás:

A Data Universal egy olyan cég, mely a személyiséged adataidat és a szokásaidat összegyűjti, és kapsz egy számsort. Ez leszel te, ez az azonosítód. Így nem kell készpénzt használni, és mindig azt kapod, amit akarsz. Maggie is szeretett volna enni egy automatából, csakhogy nem volt azonosítója, így egy őrszem (ami egy kis furgon) beszippantotta őt, hogy elvigye a Data Universal központjába, hogy feldolgozzák az adatait. Találkozik a személyes tanácsadójával, 5579-A-val, aki segít Maggiet-t feldolgozni és a rendszerbe bekerülni. Maggie később elnevezi Guy-nak. A többiek megismerkednek Arlo Higgins-szel, aki már jó ideje a rendszeren kívül él. Segít a csapatnak bejutni a központba, mert régen ott dolgozott. Eközben folyik Maggie feldolgozása, majd elviszik őt egy szobába, ahol a többi "feldolgozandó" vár. Összeismerkedik Jamesszel, aki már évek óta itt van. A többiek egy őrszemmel vitetik be magukat. Maggie közben megszökik, és megtalálja Guy-t, akiről kiderül, hogy egy gép. A többiek bejutnak a központba, és Guy segítségével találják meg Maggiet. Eközben Maggie összefut a szektor igazgatójával. Miután megtalálják egymást sikeresen elcsúsznak.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-07
Az elnök szeretője | A Current Affair
Epizód leírás:

Los Angelesben éppen az amerikai elnök mond beszédet, amikor Rembrandt-ék érkeznek. Kezet fognak az elnökkel, de a tömegben valaki meglöki Maggiet, amikor épp kezet fog, és belebotlik az elnökbe. Pár perc múlva a sajtó tele van az elnök szeretőjével, Maggie-val. Minden lap, és TV ezzel foglalkozik, úgy tűnik ez egy bulvár világ. A sajtó azt hiszi, hogy az a kis "belebotlás" több volt annál, mint az valójában volt, s úgy gondolják, hogy Maggie szeretője az elnöknek. Mallory talál egy másik újságot, amiben a svájci háborúról van szó, A Hawks Riport. Mallory elmegy Bobby Hawkes-hez, aki a szerkesztője a lapnak, hogy többet tudjon meg erről. Eközben az elnök tanácsadója nyugtatja az elnököt, hogy inkább ezzel a szerelmi üggyel foglalkozzanak, mint a svájci-amerikai háborúval. Fel is keresik Maggie-t a szállodában, hogy készítsenek még pár képet, amin elcsámcsog a média. Eközben fogságban tartják, majd meg akarják ölni. Az elnök sajtótájékoztatót tart egy közeli szállodában, mert a sliderek egy olyan képet kreáltak Hawkes segítségével, ahol Maggie halott. Maggie megszökik, míg mielőtt őt ölnék meg, kicseréli a ruháját a takarítóval. Eközben a sajtótájékoztatón akarják bebizonyítani, hogy nem ölték meg Maggie-t. A sliderek Hawkes belépőivel jutnak be oda. A végén nagy botrány kerekedik ki, s felvetődik a svájci háború témája is. A káoszban gyorsan elcsúsznak a sliderek. Pár perc múlva a média tele van a "különös látogatók egy másik világból" című felirattal a címoldalakon.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-08
Lőj a zongoristára | The Java Jive
Epizód leírás:

Megölnek egy zongoristát nem sokkal Rembrandt-ék érkezése előtt. A barátnője talál rá holtan, majd kihívják a rendőrséget. Angie Morgan, akinek a barátját megölték, a közeli bárt üzemelteti. Sajnos a csőd szélén áll, és most ez sem hiányzott neki. Kiderül, hogy egy maffiabanda ölte meg, pontosabban egyik tagja, aki pont Rembrandt alteregója. A silderek beállnak a bárba dolgozni, mert Angie munkatársai fizetés hiányában felmondtak. Rembrandt megkedveli őt, így segítenek neki. Kiderül, hogy a koffeint betiltotta a közegészségügy, ezért a cukrot keverik a kávéba, és ezáltal hiánycikké vált, ami a gengszterek világának jó piacot hoz. Diana belekóstol, de nem tudja, hogy ha sokat tesz bele, káros (szinte mint a drog), és rosszul lesz. Elviszik őt Angie barátjának (aki meghalt) a lakására, hogy jobban legyen. Eközben Remmy-ék megtalálják a férfi jelvényét, ami azt jelenti, hogy beépített ügynök volt, s Angie-t közben elrabolják, azok, akik megölték a férfit is. Remmy és Mallory követik a nyomokat, és megtalálják a maffiózók székhelyét, ahová Angie-t is vitték. Remmy bemegy, és nagy szeretettel fogadják, s persze gyorsan rájön, hogy az alteregójáról van szó. Gyorsan kihasználja a helyzetet, s Angie-t akarja kiszöktetni, de megjön az igazi Rembrant, s közben elfogta Mallory-t is. Bezárják őket a hűtőbe. Eközben a lányokhoz jön a rendőrfőnök, és a halott férfi jegyzeteiből rájönnek, hogy a bandát akarta leleplezni. Felhívják a bandát, álcaként, hogy jöjjenek el a bárba, hogy elfoghassák őket. Rembrandt-ék kiszabadulnak, s az akció is sikeres lesz. Ezután tovább állnak hőseink.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Angie magyar hangja Pápai Erika, aki a Született feleségekben Gabi hangja, és a Szívek szállodájában Lorelai hangja.

 

05-09
Maggie Beckett visszatér | The Return of Maggie Beckett
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek az utazók, ahol Maggie híres asztronauta, csak sajnos életét vesztette az egyik űrutazás során. A szülővárosában, ahová a sliderek kerültek parkot és utcát is elneveztek róla, s egy síremlék is található a parkban. Még a szülőházát is múzeummá nyilvánították. Maggie inkognitóban van, nehogy felismerjék. Hírekből értesülnek, hogy ez a világ kicsit fejlettebb, mert a Roswell-i incidensről mindenki tud, és a technológiák, amit ott találtak felhasználták. Mallory pénzt akar csinálni Maggie hajfürtjeiből, ezért le akarja vágni. Mallory miatt minden ember odatódul a szállodához. Ezután Maggie és Mallory megpróbál megszökni onnan, de elrabolják. Egy ufó kinézetű férfihoz viszik, aki egy kormány kísérlet során, miszerint idegen DNS-t ültettek néhány emberbe, kísérlet gyanánt, mássá vált. Sajnos kinézték a többiek, a kísérlet is kudarcba fulladt, s most elégtételt követel, hogy elvegye a tábornok lányát, Maggiet. Rembradtékat felkeresi a katonaság (köztük Maggie apja), hogy megmagyarázzák a történteket. Nehezen hiszi el az igazat Maggie apja, de segít visszaszerezni Maggiet és Malloryt. Csak Maggiet viszi el az apja, a többiek ott maradnak. A célja, hogy kiderítse ki is Maggie, mivel azt hiszi, hogy csak hasonmás. Maggie és az apja beszélgetnek arról, hogy mennyire elhanyagolta az apa a lányát. Ezután a ufó képű társa kimenti Maggiet, és sikerül elcsúszni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-10
Szelíd motorosok | Easy Slider
Epizód leírás:

A sivatag közepére érkeznek Rembrandték. Egy busz veszi fel őket, mely a munkásokat viszi az olajfúróhoz dolgozni. Mallory egyből elkezd csajozni, s Sammel ismerkedik meg. Sam segít a csapatnak állást szerezni az olajfúró toronynál. Egyből összejön a két szerelmes. Elsőként egy olajfuvart kell elvinniük, de vigyázniuk kell, mert a füstösök, akik benzinmotort használnak a motorjukhoz sok szállítmányra lecsapnak. A rendőrség próbálja fékezni őket, de így is vannak áldozatok. Kiderül Samről, hogy a füstösök vezetője, ami Malloryt nem téríti el, s csatlakozik hozzájuk. Egy ügynök keresi fel Rembradtékat, hogy nem ismerik e Samet, de nemet mondanak, védve Malloryt. Eközben a fiú az éjszakát Sammel tölti. Reggel visszamegy a többiekhez és eszmecserét folytatnak. Mallory Sammel akar maradni, ezért visszamegy hozzá, de amikor látja, hogy Samnak több pasija is van, inkább lelép. Eközben megtudja, hogy a füstösök az olajfúrót akarják elfoglalni. Mallory és a többiek megvédik a tornyot. Mallory kihívja párbajra Samet, és a fiú nyer. Sam tisztességes, ezért elfogadja, hogy vesztett, így elmennek. Mallory szíve fáj, de megbirkózik. Sikeresen tovább állnak a sliderek.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-11
Rekviem | Requiem
Epizód leírás:

Egy békés helyre érkeznek az utazók, de Rembrandtot rémálmok gyötrik. Wade-t látja álmaiban, s hívja őt. A többiek azt hiszik kezdi elveszíteni magát, így lepihennek. Később Rembrandt egy átjárót lát, ami hamar eltűnik. Az új világban egy szálloda lakosztályába csúsznak, ahol Remmy tovább pihen. Újra megjelenik az átjáró, s ezúttal belecsúsznak, mert Rembrandt tudja, hogy Wade hívja őt, hogy segítsen rajta. Egy kromagg bázisra érkeznek, ahol megkeresik Wade-t. Meg is találják egy tartájban. A kromaggok rájöttek, hogy az emberi agy a képzelő erejével óriási energiát hoz létre, amivel az űrhajókat tudják irányítani. Így járt Wade is. Sajnos elfogják őket, s börtönbe akarják vinni a csapatot, de megszöknek. Visszamennek Wade-ért, hogy kiszabadítsák. Wade már tudja nem segíthetnek rajta, s a többiek el is csúsznak. Remmy ottmarad vele, de Wade a képzelőerejével megsemmisíti a bázist, s Rembrandtot hazaviszi. Remmy tudja, hogy Wade mindig vele lesz a szívében.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Wade magyar hangja eredetileg Kisfalvi Krisztina volt (1-3. évad), de most Böhm Anita adta kölcsön a hangját.

 

05-12
Az elme kódja | Map Of The Mind
Epizód leírás:

Egy elmegyógyintézetbe csúsznak a sliderek. Meghívja őket teázni egy férfi, aki tud hegedülni. Végül jön a rendőrség, mert az elmegyógyintézet betegei kiszöktek az udvarra, és randalíroznak. Rembrandt és Maggie meg tud szökni, de a többiek ott ragadnak. Dianát sajnos elkapják, de Mallory beépül, mintha az újonnan jött doktor lenne. Találkozik Jane-nel, egy beteggel, aki természetfeletti erővel bír, bár nem szó szerint. Célja, hogy az univerzumok felett éljen, s megtalálja ezt. Dianát beviszik az elmegyógyintézet betegei közzé, mert azt hiszik ő is egy beteg. Rembrandték felfedezik a helyet, mit is rejt ez a világ. Kiderítik, hogy itt a művészeti ágakat (festészet, költészet, zene) betiltották, s azokat, akik ezeket vallják azok az Oakwodd ideg újrakódolási intézetbe kerülnek, hogy újra kódolják őket. Sajnos Diana is átesik ezen, de sajnos itt a bal agyfélteke irányítja a művészi hajlamokat (nálunk a jobb), s Diana agyát, szó szerint "kisütik". Átkerül az univerzumok feletti "életbe", amit Jane is keres. Sean Carterrel futnak össze Remmyék, aki az ideg újrakódolási intézetbe tart, csakhogy Mallory már átvette a helyét ez az inkognitója. Sean rájön, hogy Remmy zenész, s el akarja kapni őket, de Rembrandték elmenekülnek. Mallory lelepleződik a doktornő előtt, s őt is újra akarják kódolni, de Rembrandték kiszabadítják. Megkeresik Dianát, és káoszt teremtenek, hogy visszakódolják Dianát. Az egyik beteg nem is beteg, hanem kitalálója az ideg újrakódolójának, de a lányán, Jane-nen használta először a gépet, ami rosszul sült el, ezért mint "beteg", így büntette magát, s itt maradt a központban. Segít visszakódolni Dianát, s sikerül még időben elcsúszni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-13
Meghalsz ezerszer | A Thousand Deaths
Epizód leírás:

A gyorséttermi háború kellős közepébe csöppennek a sliderek. Elrabolták Dianát, így vissza kell szerezni őt. Sikerül is, de Dianának van egy félelme: fél a kis zárt sötét helyeken, s egy dobozban rejtegették őt. Kiszabadítása után nagyon megviselte az egész. Maggie-nak elmeséli, hogy kislányként véletlenül bezárta magát egy egész hétvégére, s ezután kezdett el félni. Maggie szerint inkább csak a haláltól fél, ami a sötét szűk hely nyújtott Dianának. A srácok addig felfedezik a világot, s kiderül, hogy itt a szimulációs játékok nagyot fejlődtek, szinte élethűek, ezért elmegy a csapat "játszani". A lányok inkább a pezsgőfürdőzést választják, de a fiúk játszani akarnak. Rembrandt egy nyomozót játszik társával, ami vérfürdőbe torkollik, Mallory pedig az amerikai észak-dél harcát éli újra. A szimuláció hologramokkal játszik, így senkinek sem esik baja. A lányokat elaltatják a fürdőben, s beviszik őket a szimulációs programba. A srácok értetlenül állnak, hogy mi folyik itt. A szimulációs programban Remmy megtalálja Dianát, s Mallory pedig Maggie-t a harctéren. Egy gondnokkal futnak össze, aki megmutatja a titkos termeket, amit még ő sem tudott idáig. Ott van az összes emberi hologram, s így került be a két lány is. Nem tudták az emberi vonásokat leutánozni, így elraboltak embereket, s betették a programba. A gond csak az, hogy ha a szimulációban meghal valaki a valóságban is maghal, de a számítógép visszahozza, s kész az új játékra. Kiszabadítják a lányokat, s letartóztatják a játék tulajdonosát, aki mindezért felelős.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-14
Tengernyi probléma | Heavy Metal
Epizód leírás:

A Csendes óceánba pottyannak az utazók. Egy teherhajó veszi fel őket, a gond csak az, hogy nem Kaliforniába megy, ugyanis van az időzítőnek egy úgynevezett csúszósugara, ahol el kell csúszniuk. Ez viszont Kalifornia lenne. Később kalózok támadják meg a hajót s túszul ejtik a legénységet, a besúgó Brice, a kapitány jobb keze segítségével. Mivel vagy meghalnak vagy a legénység tagjai lesznek, inkább a kalózkodást választják barátaink. Elviszik őket egy szigetre, a központjukhoz, s befogadják őket. Már közelebb vannak a csúszó sugárhoz, de még kellene egy kicsi. A következő rakomány lopás közben megpróbálnak megszökni, de Radfield, a part védelmezője keresztül húzza a számításaikat. Így visszakerülnek a legénységhez. Redfield ki nem állhatja a kalózokat, s Paxton-t sem, aki a kalózok vezetője. Később azonban Paxton összejön Maggievel egy éjszakai kalandra, mert vonzódnak egymáshoz. Azonban másnap Redfield visszajön, s elrabolja Brice-t és Malloryt. Később visszaszerzik, de addig a többiek megtudják, hogy Paxton és csapata szénszálas textil anyagot lopnak el, s semmisítik meg. A ok, a textil szabadon alakítható, s ha megkeményedik erősebb lesz az acélnál. Ezzel már lehet repülőgépeket gyártani (ami itt jelenleg még nem létezik), s a hajók, így Paxton is feleslegessé válnak. Ezt akadályozza meg Paxton. Azon kívül Redfield kizsákmányolja a szigeten lévő embereket, s Paxtonék megvédik őket. Visszaszerzik Malloryt és Brice-t, s Paxton elviszi őket a legközelebbi helyre, ahonnan már csúszhatnak a sliderek.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-15
A nagy gyémántrablás | To Catch a Slider
Epizód leírás:

A következő csúszás során szó szerint beragadnak az átjáróban néhány percig. Végre sikerül megérkezniük, de félnek, mi lesz ha ismét megismétlődik a folyamat. Betérnek a jól megszokott Chandler Hotelbe, s látják, hogy egy híres szex szimbólum és színésznő Monique Mansfiled szállt meg. Mallory egyből előveszi a férfias stílusát, s a sztár egyből meg is ismeri őt. Diana rájön mi a baja az időzítőnek. Egy gyémánt darabbal működik, mely az időzítő irány meghatározó alkatrésze, ami kapcsolatban van a dimenzionális rezgésekkel, s elhasználódott az idők során. Megnézik egy drágaköves boltban mennyit kellene összeszedniük pénzben, hogy vegyenek egy újat... hát elég drágák. A színésznő is visel egy hasonlót, így Mallory készen áll arra, hogy közelebbről is megismerje a hölgyet, hogy megszerezze a gyémántját. Diana megismerkedik egy biztosítási cégnek dolgozó férfival, Grant Curtissal, aki védi a híres emberek kristályait és ékszereit. A mostani fesztiválra is ezzel a céllal jött. A sliderek úgy döntenek, hogy ellopják Moique ékszerét, ami pont ideális lenne az időzítőnek. Sajnos kudarcba fullad a betörés, mert egy ötödik személy is közbelépett. Mallory majdnem lebukik, de kimagyarázza magát, hogy csak Monique-t várta az ágyban. A támadás miatt Grant megkéri Dianát, hogy csaliként viselje a fesztiválon a La Paz csillagát, hátha a tolvaj lebukik. Diana elfogadja, s a többiek a háttérből segítenek neki. Monique behálózta Malloryt, így ő mozdulni sem tud tőle. Diana beteszi a széfbe a drágakövet, s később le is lepleződik a tolvaj, aki nem más, mint Monique, mindenki nagy döbbenésére. A célja az volt, hogy pénzt szerezzen, mert az ellopott drágakövei után a biztosító kifizetett volna sok pénzt, így saját magát lopta meg. Az is kiderül, hogy régen férfi volt, s a leghíresebb transzvesztita. Mallory megijed, bár állítja semmi nem volt köztük. A jutalom egy drágakő, amire Diana ki tudja cserélni a sérült követ, így sikerül biztonságosan tovább csúszni.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> Személy véleményem szerint elég furcsán oldották meg az átjáróba ragadást, hiszen tudjuk, hogy az átjáróban a tárgyak, szerves elemek atomjaira darabolódnak, s így csúsznak át egyik világból a másikba. (Legalább is Quinn a sorozat elején-közepén ezt állította). Már láttuk az 5. évad első részében is, ahol szintén hasonló bakit követtek el, ami alapjaiban rengette meg a Sliders tudományát.
> Grant Curtis magyar hangja Mihályi Győző, aki Gibbs hangja az NCIS sorozatban.

 

05-16
A régmúlt emlékei | Dust
Epizód leírás:

Sikerül a sivatag közepére érkezniük a slidereknek. Egy régész professzor kutatásába botlanak, s ő mondja el, hogy 400 évvel ezelőtti épületekre bukkantak. Meg is találják a Chandler Hotelt a föld alatt. Ezen a világon egy kataklizma megváltoztatta az időjárást, s ez a hely sivatagossá vált. A Chandler Hotel azért kerül ide, mert ez a világ fejlődése 400 évvel megelőzte a korát. A professzor és társa Gwen kérdezősködnek, hogy kerültek ide barátaink, de egyelőre nem mondják el az igazat, majd később. Találnak egy parkolóórát, amit nem ismer a professzor és csapata, s elnevezik Érme működtette idő múlatónak. A sliderek mosolyognak rajta, de mindegy. Később az időzítőt is megtalálják, ami azt bizonyítja, hogy az alteregóik már jártak ebben a világban régen, de valószínű a kataklizma miatt meghaltak. Áttörnek egy falat, ahol egy fagyasztott hulla rejlik. Nem tudják még mi ez. Rembrandthoz az egyik helybéli munkás odamegy és felhívja a figyelmet, hogy ne szentségtelenítsék meg a helyszínt. Az éjszaka el is lopják a hullát, s visszakerül a helyére. A professzor újra ki akarja  venni, de Rembradték nem engedik, így bezárják a terembe, ahol a hullát találták. Kijutnak onnan, s a helybéliek fogadják őket. Kiderül, hogy Remmy alteregója befutott énekes volt, s mostanra a hangja vallási méretűvé vált. Sokan hisznek a "hangban", s most megtalálták. Létezik egy szentély Rembrandt tiszteletére, s a hulla volt az őrzője, amit most a professzor meg akar gyalázni. Megállítják, s a szentélyben Rembrandt híres élete van a régi kocsijával. Rembrandt elnosztalgiázik egy kicsit, de sajnos csúszni kell tovább.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:
> A professzor magyar hangja Szokolay Ottó, aki az NCIS dokinak is a hangja.

 

05-17
Kísért a múlt | Eye of the Storm
Epizód leírás:

Egy olyan világba érkeznek, ami kísértetiesen hasonlít a pokolra. Találkoznak Dr. Geiger alteregójával, aki éppen egy furcsa energiafalnál esdekel. Keresztül megy rajta, s mintha megégne, eltűnik a semmibe. A sliderek a Chandler Hotelbe mennek, s összefutnak néhány modortalan emberrel, mint például a portással. Kivesznek egy szobát, és tanakodnak, hogy miért ilyen ez a világ. Ezután az egyik szobában ráakadnak Dr. Geigerre, arra, amelyik a két Malloryt is összehozta. Ő szelt ki egy szeletet az egyik világból, hogy itt tudjon stabilizálódni, csak sajnos nem számított, hogy embereket is hoz magával. A többiek elmondják, hogy az alteregója megölte magát. Diana nagyon haragszik rá, s látni sem bírja Geigert. Rembrandt és Maggie a közeli bankba látogatnak el, s összefutnak Sharon Fletcherrel, aki a rendőr. Fizikailag sérült emberekre vigyáz, s úgy véli valami égés vagy sugárzás miatt ilyenek. Dr. Geiger elmondja, hogy szét tudná választani a két Malloryt, s a csapat beleegyezik. Kiderül, hogy csak magát akarja áthelyezni egy fiatalabb testbe, s Diana azonnal leállítja az egészet. A szelt világ kezd összezsugorodni, Geiger műszerei már nem tudják fent tartani ezt az állapotot. A bankból ki kell hozni az embereket a szállodába, s meg is teszik. Megtalálják Geiger alteregóját is, tehát nem halt meg, sőt Geiger célja az volt, hogy egyesül ezekkel az emberekkel. Végül Dr. Geiger utolsó mentsvárként megpróbálja a két Quinnt szétszedni, de túl régóta egyesültek, s így egyben maradnak. Éppen csúszni készülnek, amikor a portás betör, s a rendőrnő, Sharontól ellopott pisztollyal meglövi Geigert. Diana nem hagyja ott, sőt kap egy diszket Geigertől, amin a hazaútjuk van. Geiger maghal, s Diana reméli, hogy néhány számítások után hazaküldheti az embereket, s még időben elcsúszik.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

05-18
A látó | The Seer
Epizód leírás:

Úgy tűnik vége a csúszásoknak. Az adatok, amit Diana Geigertől kapott, rajta vannak a hazajutás koordinátái, s ez az utolsó csúszásuk. Azonban csúszás után egy olyan világba érkeznek, ahol mindenki ismeri őket, s világsztárok. Kiderül, hogy egy látó Marc LeBeau látomásaiban pont a slidereket látta. Néhány éve volt egy szívrohama, s ezután kapta az adottságot, hogy a sliders csapatra fókuszált, s őket látta látomásaiban. Elkezdte lefesteni a látomásokat, amiből lánya, Claire bizniszt csinált. Híressé tette a slidereket, s a tv sorozaton keresztül a rajongói tábor egyre nőtt. A látó látta az érkezésüket, ezért várták ennyire. Sajnos a következő csúszás lenne az utolsó, mert meghalnának, így a látó szeretné ha maradnának. A kromaggok ezen a világon is voltak, de mivel ismerték őket egy vírussal, ami csak a kromaggokra hat elkergették őket. Viszont más világból származó menekültek kerültek erre a világra, s Mrs Mallory, Quinn anyja is pont itt volt, s itt maradt. Megpróbálnak elcsúszni a sliderek, akkor is ha meghalnak, de egy erőtér nem engedi őket. Szerencsére a kapu bezárása után újra visszaszámol az időzítő, így van egy kis idejük. Rembrandt és Maggie elmegy a sliders rajongói klubba, hogy a rajongóktól vérmintát szerezzenek, ugyanis mindenki megkapta az ellenszert, hogy ha a kromaggok visszajönnek ne legyen gond. Mallory-ékat viszont a szállodában megtámadják, s az időzítőt tönkreteszik. Használhatatlanná válik. Mrs. Mallory elmondja, hogy maradt néhány kromagg technológia, amivel lehetne csúszni, s elviszi a csapatot. Claire már felkészül rá, hiszen itt akarja tartani a csapatot, hogy pénzt keressen belőlük. Megjelenik a látó is, s leállítja a lányát, de közben szívrohamot kap. A kromagg technológiával Diana megnyitja az átjárót, de elég régi és instabil, tehát csak egy ember mehet át, s az Rembrandt lesz, mert önző módon csak magának adta be a kromagg ellenszert. Elcsúszik, s a látó is meghal, s ezért nem tudhatják meg a többiek mi lesz most a sorsuk és Remmy sorsa.

Képek | hangfájl:
Érdekességek:

 

 

MAGYAR SLIDERS HONLAP